RunRyder RC
WATCH
 1 page 658 views Post Reply
HomeRC & Power✈️Aircraft🚁HelicopterRadio - Servo - Gyro - Gov - Batt › Spektrum AR7100R governor sensor issues
01-23-2018 03:06 PM  3 years ago
Topic Vote0Post 1
Richardmid1

rrProfessor

Leeds, England

MyPosts All Forum Topic
Spektrum AR7100R governor sensor issues
I am just setting up a brand new AR7100R receiver but I can't get the sensor light to light from the back plate sensor. I have taken the sensor off and I can get it to light but only if I touch it on something metal, then sometimes the light will STAY ON and will go OFF when I touch it on something metal! Any ideas anyone?
60% of the time, it works every time!
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-23-2018 03:39 PM  3 years ago
ICUR1-2

rrElite Veteran

Ottawa, Ontario

MyPosts All Forum Topic
You could have a bad sensor...
Have you tried turning it with the starter?
For mine it barely touches the back plate and it shows up when turning by hand (os55)
spending time, paying attention
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-23-2018 04:07 PM  3 years ago
Richardmid1

rrProfessor

Leeds, England

MyPosts All Forum Topic
No just by hand and ive tried with it touching the back plate and with a 0.5-1mm gap as the manual suggest for YS engines. I think the magnet has just got too weak. The Receiver was NIB but it could actually be quite old so the magnet could have lost its power.60% of the time, it works every time!
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-23-2018 04:47 PM  3 years ago
ICUR1-2

rrElite Veteran

Ottawa, Ontario

MyPosts All Forum Topic
If we were closer I'd loan you mine. these sensors are usually pretty good... so it should read unless defective.spending time, paying attention
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-23-2018 05:22 PM  3 years ago
Pistol Pete

rrProfessor

Seffner, FL

MyPosts All Forum Topic
Try turning the connector 180° and keep sensor against backplate.

FWIW magnets only lose 1% of its strength in 10 years.
~~Enjoying the hobby one flight at a time~~
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-24-2018 08:34 AM  3 years ago
Richardmid1

rrProfessor

Leeds, England

MyPosts All Forum Topic
After doing some research it seems some ys 91's have a steel lined back plate so the sensor won't work. I'll check today if mine has or not, it's the 91srs, black head?60% of the time, it works every time!
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-24-2018 11:44 AM  3 years ago
Richardmid1

rrProfessor

Leeds, England

MyPosts All Forum Topic
Ha so it turns out the 91SRS has the thick steel plate behind the back plate or possibly 300 series stainless as it would put the sensor light on permanently if it was magnetic. Anyway I have an old 91ST so I swapped back plates as the ST doesn't have the steel plate and it works!! 60% of the time, it works every time!
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-24-2018 01:04 PM  3 years ago
ICUR1-2

rrElite Veteran

Ottawa, Ontario

MyPosts All Forum Topic
Hmm good to know . It was the back plate. LOLspending time, paying attention
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 658 views Post Reply
HomeRC & Power✈️Aircraft🚁HelicopterRadio - Servo - Gyro - Gov - Batt › Spektrum AR7100R governor sensor issues
Print TOPIC

 2  Topic Subscribe

Tuesday, October 26 - 12:35 am - Copyright © 2000-2021 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online