RunRyder RC
WATCH
 1 page 1480 views POST REPLY
Home✈️Aircraft🚁HelicopterBeginners Corner › Loud pop and now nothing works!
10-31-2016 03:15 PM  3 years ago
Topic Vote0Post 1
cjburt22

rrNovice

Enterprise, MS

MyPosts All Forum Topic
Loud pop and now nothing works!
Hey, I've recently stepped up to collective pitch flying and have a Tarot 450pro and a Align TRex 550. I've crashed the 550 by making a dumb mistake and getting a little too far away and loosing orientation. I rebuilt the heli, did all my checks on the bench and installed blades just to go outside and spool up the heli and a swash link popped off and the heli rolled over and totaled itself out again. So you can imagine my disappointment. So I rebuilt again and after all tests again I was able to spool it up, fly it around the yard a bit and land with no issues. I took it out again the next day and when I plugged the battery up I heard a loud pop and now nothing works. What the heck happened? It acts like the esc has gone bad. Is this common? Is there a way to prevent it again?
I am running a Castle Talon 90 ESC and Skookum SK540 Gyro.

javascript: rrpv(1,'/fastphoto/104664/20161023_091021.jpg'
SHARE  PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
10-31-2016 03:21 PM  3 years ago
fastrc1

rrKey Veteran

Planet Brooklyn, NY-USA

MyPosts All Forum Topic
Do you see the lights on the ESC? Do you hear the arming tones when you plug in the batt? Does your Rx light up from the BEC input from the ESC?RIP Roman Pirozek Jr.
Team Futaba USA
Team Kontronik USA
http://flysrw.com
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-31-2016 04:20 PM  3 years ago
cjburt22

rrNovice

Enterprise, MS

MyPosts All Forum Topic
Nothing... no lights or tones on Rxt, esc or gyro.
SHARE  PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
10-31-2016 04:57 PM  3 years ago
DemetriusUSN

rrVeteran

Virginia Beach, Va USA

MyPosts All Forum Topic
It sounds something went wrong after the first crash that didn't show its self until now. Get another esc,make sure the polarity is correct and go from there.Minicopter Triabolo 700, Minicopter Diabolo 700, Minicopter Diabolo 600, Minicopter Diabolo 550, Goblin 770, HD 750, HD Cell 500
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-31-2016 05:00 PM  3 years ago
flycatch

rrApprentice

Barstow, California

MyPosts All Forum Topic
Capacitor shorted out on the ESC?
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-31-2016 05:02 PM  3 years ago
don s

rrElite Veteran

Chesapeake, VA

MyPosts All Forum Topic
Maybe the ESC popped a cap?E820, Raptor G4N, X50F/E, E620, Forza 450, and some planks.
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-31-2016 05:27 PM  3 years ago
fastrc1

rrKey Veteran

Planet Brooklyn, NY-USA

MyPosts All Forum Topic
Yes: What D and Don said. Cap likely shorted to ground and that's that. Polarity is also an issue. You can check the ESC again with a known good pack but if a cap blew you'd be able to smell it as well. If you do smell it and it's highly likely; don't plug in the batt. Also if that did occur it's likely you cooked the Rx and possibly the servos. Ish happens. Regroup and go again.RIP Roman Pirozek Jr.
Team Futaba USA
Team Kontronik USA
http://flysrw.com
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
11-01-2016 03:54 AM  3 years ago
cjburt22

rrNovice

Enterprise, MS

MyPosts All Forum Topic
Thanks guys, I do get a little smell from esc. I connected a flight battery to gyro and all else seems to be okay. I've got a new esc coming. According to manual it says this talon 90 is preset to an align heli. Aside from polarity do I need to do anything else? I bought this setup used so I'm not sure of the setup.
SHARE  PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
11-01-2016 04:12 AM  3 years ago
fastrc1

rrKey Veteran

Planet Brooklyn, NY-USA

MyPosts All Forum Topic
When you get the new ESC you'll need to calibrate the throttle and do the basic settings. It's easiest with the castle link if you're getting the same ESC.RIP Roman Pirozek Jr.
Team Futaba USA
Team Kontronik USA
http://flysrw.com
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
11-01-2016 05:40 PM  3 years ago
CoachE

rrApprentice

Cincinnati, ohio -usa

MyPosts All Forum Topic
When you say "setup used". Are you talking about the helicopter, or just the ESC?BD Team Pilot / Get !T - Got !T - Perfect !T
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
11-02-2016 06:28 PM  3 years ago
cjburt22

rrNovice

Enterprise, MS

MyPosts All Forum Topic
Thanks, yeah I'm going back with the same esc. I was referring to just the esc on setup used but I bought the whole heli rtf with remote and all so I am using someone else's setup. I've been in communication with the guy I bought it from and he has helped me with everything else he just couldn't remember what was done on esc. I've got the program card and adapter so it shouldn't be a problem.
SHARE  PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
11-03-2016 04:22 AM  3 years ago
CoachE

rrApprentice

Cincinnati, ohio -usa

MyPosts All Forum Topic
cool keep us posted of the progress.BD Team Pilot / Get !T - Got !T - Perfect !T
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
11-06-2016 08:53 PM  3 years ago
cjburt22

rrNovice

Enterprise, MS

MyPosts All Forum Topic
Ok I've set up esc but having trouble setting endpoints. I can't get any tone when going through the steps I've watched on YouTube. Any thoughts on what I'm doing wrong. I went into radio and changed high and low settings to 30, plugged up battery and can change setting all the way to 140 and never get a tone. The initial settings were 114 before I started monkeying with it.
SHARE  PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
11-07-2016 03:39 AM  3 years ago
artimus

rrKey Veteran

Buckley WA

MyPosts All Forum Topic
Before you plug in any thing again, check all connections and wires for any kind of damage and make sure you have pluged everything in correctly or you may destroy more electronics. Then check all of your machinical links and that its not damaged.
Nothing worse than a crash caused by a preivous crash.....
Fly Hard......Team Viagra
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
11-07-2016 03:42 AM  3 years ago
artimus

rrKey Veteran

Buckley WA

MyPosts All Forum Topic
Make sure you dont have any throttle curves in when you try to set it up.....make it a straight line from low throttle to high throttleFly Hard......Team Viagra
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
11-07-2016 03:58 AM  3 years ago
cjburt22

rrNovice

Enterprise, MS

MyPosts All Forum Topic
Thanks, I did check everything prior to and the only used parts now are the tail gear cage and landing skids (haha, seriously). Anyway I figured it out, previous owner had governor setup so I had to go back into esc setup and change to governor mode and played with values and got it back going. I was able to get a couple guys to help me make some other adjustments, so it's better now than it was before. Test flight was a success and it's safe back at the house. GOOD DAY!
SHARE  PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
11-07-2016 07:02 PM  3 years ago
cjburt22

rrNovice

Enterprise, MS

MyPosts All Forum Topic
Artimus, that is what the problem was, thanks.
SHARE  PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
11-24-2016 09:29 PM  3 years ago
artimus

rrKey Veteran

Buckley WA

MyPosts All Forum Topic
Glad you got it solvedFly Hard......Team Viagra
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 1480 views POST REPLY
Home✈️Aircraft🚁HelicopterBeginners Corner › Loud pop and now nothing works!
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 4  Topic Subscribe

Wednesday, January 29 - 9:35 am - Copyright © 2000-2020 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online