RunRyder RC
WATCH
 1 page 961 views Topic Closed
HomeRC & Power✈️Aircraft🚁Helicoptere-Castle Electric Components › CC Edge HV 160 with silver line Vbar setup help needed
05-10-2015 11:40 PM  6 years ago
Topic Vote0Post 1
Spooled700

rrApprentice

Fair Oaks Ca USA

MyPosts All Forum Topic
CC Edge HV 160 with silver line Vbar setup help needed
Hello all,

First time using the 160 esc and a Vbar together. I have a hand full of questions but will keep it short.

Installed on Trex 700L Dom Top.
850mx 490kv
13T pin
110T main

In the past I have used CC esc's and used Gov mode through setting up with castle link. The Vbar pro has Gov mode as well and I'm confused which one to use.

The 160 ESC also has the extra plug on the signal cable that is white. Should that be plugged into the sensor 2 port on vbar?

I have set up gov mode in the esc and not in Vstabi. Everything is connected but once i power up the esc will not arm.

I'm sure I left some specifics out here. Any advice would be great!

Thanks
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
05-11-2015 12:07 AM  6 years ago
chris-fry

rrApprentice

I guess it is called Ohio???

MyPosts All Forum Topic
Use the Castle Gov. Castle Gov is all I use and will use.

The 2nd wire from the ESC is an arming wire. You probably have something checked in the Castle that shouldn't be. Or unplug the wire altogether. Using a 120Edge HV and don't have the 2nd plug hooked up to anything. Of course, no Vbar but a CGY750. My personal Phoenix 120 HV is a version before the EDGE line, so it don't have the 2nd plug from the ESC.
XFC '05/'09 A/C pilot. Thanks to- Scorpion Power Systems and TailDraggerRC
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
05-11-2015 12:10 AM  6 years ago
don s

rrElite Veteran

Chesapeake, VA

MyPosts All Forum Topic
Did you set your throttle endpoints in the radio first?

That white wire has a couple of settings, one of which is rpm out.
E820, Raptor G4N, X50F/E, E620, Forza 450, and some planks.
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
05-11-2015 12:40 AM  6 years ago
Spooled700

rrApprentice

Fair Oaks Ca USA

MyPosts All Forum Topic
Thanks for the help guys. Looks like the throttle end point was to low for it to arm. Everything is working now.

Thanks again
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
WATCH
 1 page 961 views Topic Closed
HomeRC & Power✈️Aircraft🚁Helicoptere-Castle Electric Components › CC Edge HV 160 with silver line Vbar setup help needed
Print TOPIC

 1  Topic Subscribe

Monday, July 26 - 2:43 pm - Copyright © 2000-2021 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online