RunRyder RC
WATCH
 1 page 584 views POST REPLY
Home✈️Aircraft🚁Helicoptere-MikadoLogo 600 › Losing Power
07-07-2014 03:18 AM  6 years ago
Topic Vote0Post 1
awsomechoppers

rrApprentice

Pfafftown, NC

MyPosts All Forum Topic
Losing Power
I have a Logo 600SE that has about 35 to 40 flights and the last two flights it will loose power when I'm doing side ways tic tocs. Today I flew it about 1:30 before it lost power and I checked my packs after I landed and both packs still have plenty of voltage and my 2 cell has plenty of voltage. It doesn't loose all the power just a lot of it. I'm running RJX FS-0521HV servos, the servos work fine on the ground after I've landed.
RIP Roman
Team Mikado USA - Team OptiPower USA - Team Ninja
Logo 600SE/690SX, Vcontrol
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
07-07-2014 03:31 AM  6 years ago
cudaboy_71

rrElite Veteran

sacramento, ca, u.s.

MyPosts All Forum Topic
motor power or electronics power? i'm confused by the "servos work fine on the ground" bit of info. did they stop working in the air?

loss of motor power, but everything apparently still running sounds a lot like a slipping pinion. did you flat spot the motor shaft and loctite the grub screw?

it's rare. but, i've had the oneway slip in its journal before, too. green loctite and a night of drying fixed that issue. this can manifest pretty easily if you're running 690s above 1800RPM (you said this is the SE and not the new SX, right?)
if it ain't broke, break it.
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
07-07-2014 03:59 AM  6 years ago
awsomechoppers

rrApprentice

Pfafftown, NC

MyPosts All Forum Topic
Yes its the motor power that I loose. I have not checked my pinion so I'll do that. It only looses power when I do side ways tic tocs, yesterday I flew my first packs and did tic tocs and it lost power then I landed and put my second packs in it and flew around did other stuff but didn't do tic tocs and it worked just fine. Yes its a 600SE and I'm running 1850rpm.RIP Roman
Team Mikado USA - Team OptiPower USA - Team Ninja
Logo 600SE/690SX, Vcontrol
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
07-07-2014 05:35 AM  6 years ago
awsomechoppers

rrApprentice

Pfafftown, NC

MyPosts All Forum Topic
Thanks cudaboy, it was just what you said. I looked at my pinion and the set screw had came out in the air. Thanks for the info!RIP Roman
Team Mikado USA - Team OptiPower USA - Team Ninja
Logo 600SE/690SX, Vcontrol
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
07-07-2014 03:12 PM  6 years ago
cudaboy_71

rrElite Veteran

sacramento, ca, u.s.

MyPosts All Forum Topic
Glad it was an easy fix.if it ain't broke, break it.
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 584 views POST REPLY
Home✈️Aircraft🚁Helicoptere-MikadoLogo 600 › Losing Power
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 2  Topic Subscribe

Thursday, August 13 - 6:49 pm - Copyright © 2000-2020 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online