RunRyder RC
WATCH
 1 page 1661 views POST REPLY
HomeRC & Power✈️Aircraft🚁Helicoptere-Castle Electric Components › Castle Phoenix Edge 120 HV Question??
07-06-2014 03:20 PM  6 years ago
Topic Vote0Post 1
MattJen

rrElite Veteran

UK

MyPosts All Forum Topic
Castle Phoenix Edge 120 HV Question??
Hi All,

I have just finished putting one of these into my new scale machine. The motor is the Align 530kv... ad I am running 2 x 6 cell lypos.

I have setup all the end points as per instructions..

What I am finding is when I plug in both lypos and ESC fires up I get a beep to show it is active but I don't get 12 beeps to show the cell count, is this correct ?

As when I had a lower voltage one Phoenix Edge 100 running on 6s setup it would beep 6 times to identify cell count..

Hence the reason for my question.

Many thanks

Matt

All The Best
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
07-06-2014 09:56 PM  6 years ago
Retired2011

rrElite Veteran

Lee's Summit, MO

MyPosts All Forum Topic
Mine counts the cells, I'm new to the CC so I'm not sure, but it sounds like it's not arming.

Have you checked te setup with the Castle Link?
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
07-06-2014 11:01 PM  6 years ago
MattJen

rrElite Veteran

UK

MyPosts All Forum Topic
Yes it is arming cos I run up the motor and it runs to the programmed head speed via the castle link we programmed in.

For info, is yours a 6 or 12 cell setup ?

matt
All The Best
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
07-07-2014 12:01 AM  6 years ago
Retired2011

rrElite Veteran

Lee's Summit, MO

MyPosts All Forum Topic
12S

I guess we'll have to wait for an expert to answer.
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
07-07-2014 01:34 AM  6 years ago
Slowpoke

rrKey Veteran

Dublin, OH

MyPosts All Forum Topic
I'm running the same esc on a Trekker 800 / 12S and I get the beeps.

Do you have "Auto Lipo" selected as the value for Cutoff Voltage on the Cutoff tab in the CastleLink software?

I'm pretty sure this is what drives the beeps for cell count. If it is set to an actual voltage value, I don't think you get cell count beeps.

But, I've been wrong before.
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
07-07-2014 09:10 PM  6 years ago
MattJen

rrElite Veteran

UK

MyPosts All Forum Topic
Slowpoke,
Many thanks, I had not ticked Auto lypo in the software, I followed your suggestion, ticked it and it works fine.
got everything else right but missed that little tick LOL..

many thanks all, for posting..
has really helped

matt
All The Best
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
07-08-2014 02:31 AM  6 years ago
Slowpoke

rrKey Veteran

Dublin, OH

MyPosts All Forum Topic
Great, glad it's working.
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 1661 views POST REPLY
HomeRC & Power✈️Aircraft🚁Helicoptere-Castle Electric Components › Castle Phoenix Edge 120 HV Question??
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 1  Topic Subscribe

Wednesday, August 5 - 7:45 pm - Copyright © 2000-2020 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online