RunRyder RC
WATCH
 1 page 407 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopterMain Discussion › Align govenor issue???
06-22-2014 03:46 PM  4 years agoPost 1
jkurz

rrNovice

Keller,TX

My Posts: All  Forum  Topic

Okay, here is my issue, any input would be appreciated.

1st, I set up my throttle linkage, TRex 700n/YS120.
Then started to setup the align gov, using a VBar not the VBar gov.
I Plugged the throttle servo into the align gov from the gov plugged the 3 wire lead to the ESC/Collective input and put the yellow gov gain lead into the Aux2/Rudder channel of the vbar.

I also checked to make sure the magnets were installed properly and they were. Then I went to calibrate the gov with the throttle (linear throttle curve in normal). Then I setup my values in the governor menu in the DX8 normal -100 (off) S1 80% S2 90%. Yes I mapped the Aux2 channel and Flt mode switch to the governor menu (DX8).
Then I set standard V-Curves: 100/50/100 for S1 and S2 modes.

So here's my questions/concerns:

At low stick in all flight modes I get a red light meaning off, what's weird is that when I flip to S1 or S2 at low stick I get the same red light, but turns green once I get above 50% stick???? Keep in mind the S1/S2 are 100% at the top and bottom??

Also, In the VBAR software I have the Aux2 channel set to 6 is the correct??

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
06-22-2014 09:54 PM  4 years agoPost 2
jkurz

rrNovice

Keller,TX

My Posts: All  Forum  Topic

Anyone?

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
06-24-2014 02:49 PM  4 years agoPost 3
Tyler

rrElite Veteran

Chicagoland area

My Posts: All  Forum  Topic

Is the esc/pitch channel on the bar the same as throttle on other systems?

Enjoy things that money can buy IF you don't lose the things money can't buy.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
06-25-2014 02:37 PM  4 years agoPost 4
Richardmid1

rrProfessor

Leeds, England

My Posts: All  Forum  Topic

Did you calibrate the Align gov?

You should be at 0 throttle (closed carb) at bottom stick with throttle trim fully down, now trim up to just below half trim (roughly where it will idle), press and hold the button the the gov till the light flashes red/green, now throttle up to full (in normal mode 0-100 TC) and wait for the light to go green. Should be good to go.

60% of the time, it works every time!

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 407 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopterMain Discussion › Align govenor issue???
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 3  Topic Subscribe

Wednesday, August 15 - 2:02 pm - Copyright © 2000-2018 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online