RunRyder RC
WATCH
 1 page 3205 views POST REPLY
HomeRC & PowerAircraftHelicopterRadio - Futaba FASST › Why is my telemetry not working on my 14SG?
03-08-2013 12:59 AM  5 years agoPost 1
Steff Giguere

rrProfessor

St-Eustache, Quebec, Canada

My Posts: All  Forum  Topic

Have the R7008SB reciever that came with the heli, binded it as shown, set the telemetry page as per the manual....still does not show....what I'm I doing wrong?

Team Synergy, Rail blades, Team Scorpion, V-Team

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
03-08-2013 02:02 AM  5 years agoPost 2
mystar60

rrVeteran

Clifton, NJ

My Posts: All  Forum  Topic

Try re-linking, just make sure it is it either 12 or 14 Fasstest.

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
03-08-2013 02:24 AM  5 years agoPost 3
Steff Giguere

rrProfessor

St-Eustache, Quebec, Canada

My Posts: All  Forum  Topic

It' in Fasstest 14. Have tried relinking, still know working.

Team Synergy, Rail blades, Team Scorpion, V-Team

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
03-08-2013 02:49 AM  5 years agoPost 4
mystar60

rrVeteran

Clifton, NJ

My Posts: All  Forum  Topic

What I found in my case was I linked my R7008SB receiver, connected it to my flight control. The SBus port did not work BUT Sbus2 did.
I started to change the mode back and forth from 12 to 14 Fasstest. I then realized if I wante to use the SBus port I had to change the received to mode B or D (page25)
Once I changed to mode B, made sure I was in 12 channel Fasstest and re-linked it worked. I then saw the ID of the receiver (P1234567890).
You can be in either 12 or 14, I chose 12 for just the 2 Telementry sensors.

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
03-08-2013 09:59 PM  5 years agoPost 5
Steff Giguere

rrProfessor

St-Eustache, Quebec, Canada

My Posts: All  Forum  Topic

I am in mode B but in 14 Fasstest. Don't have receiver ID....Tried 12 doesn't work, tried 14 B and D does not work...any other ideas?
Thanks.

Team Synergy, Rail blades, Team Scorpion, V-Team

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
03-09-2013 04:41 AM  5 years agoPost 6
hpilotrc

rrVeteran

NY--->>Mooresville, NC USA 8/2005

My Posts: All  Forum  Topic

getting Telemetry to work on the 14sg
Make sure your receiver is off when the hit the LINK button on the 14SG...and then switch on the receiver. The transmitter should be within a foot or two of the receiver. Telemetry also needs to be activated in the menu.

Anyone notice how much noise the servos make at idle when using the FASSTest 12 channel mode as compared to the 14 channel mode?

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
03-09-2013 04:43 PM  5 years agoPost 7
Steff Giguere

rrProfessor

St-Eustache, Quebec, Canada

My Posts: All  Forum  Topic

When to my LHS, he exchanged the TX for a new one and now telemetry works great.
Thanks for you help guys.

Team Synergy, Rail blades, Team Scorpion, V-Team

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
03-09-2013 05:52 PM  5 years agoPost 8
mystar60

rrVeteran

Clifton, NJ

My Posts: All  Forum  Topic

Glad to hear it is working now.

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
03-24-2014 08:36 PM  4 years agoPost 9
hpilotrc

rrVeteran

NY--->>Mooresville, NC USA 8/2005

My Posts: All  Forum  Topic

FASSTest 12 vs 14-Channel Mode
Anyone notice how much noise the servos make at idle when using the FASSTest 12 channel mode as compared to the 14 channel mode?
You can only use digital servos when in the FASSTest 12-Channel Mode! Analog servos are ok when in 14-channel Mode.

Michael

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
03-25-2014 02:53 AM  4 years agoPost 10
lunitac

rrApprentice

beckley, wv

My Posts: All  Forum  Topic

That's good to know for the future....

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
03-29-2014 06:48 PM  4 years agoPost 11
manygreatthings

rrNovice

Warrenton, VA, USA

My Posts: All  Forum  Topic

I was having this problem and found I must have glitched the receiver trying different 12 channel or 14 channel. Finally set up new model with nothing in it except 12 channel and telemetry worked. Had to reenter model setup.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 3205 views POST REPLY
HomeRC & PowerAircraftHelicopterRadio - Futaba FASST › Why is my telemetry not working on my 14SG?
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 1  Topic Subscribe

Thursday, December 13 - 7:59 pm - Copyright © 2000-2018 RunRyder   EMAILEnable Cookies

The RC discussion world needs to consolidate. RR is now one choice for that. Its software is cutting edge. It hosts on-topic advertising. Help RR increase traffic buy making suggestions, posting in RR's new areas (sites) and by spreading the word.

The RunRyder Difference

• Category system to allow Rep/Vendor postings.
• Classifieds with sold (hidden) category.
• Classifieds with separate view new.
• Answer PMs offsite via email reply.
• Member gallery photos with advanced scripting.
• Gallery photo viewer integrated into postings.
• Highly refined search with advanced back end.
• Hosts its own high end fast response servers.
• Hosts thousands of HD event coverage videos.
• Rewrote entire code base with latest technology.
• No off-topic (annoying) click bait advertising.
Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online