RunRyder RC
WATCH
 1 page 952 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopterFlybarless Rotor Head SystemsBrain iKon › Ikon Lost settings
12-06-2012 02:05 AM  5 years agoPost 1
rilopez825

rrVeteran

Pembroke Pines, FL

My Posts: All  Forum  Topic

Well I have been flying the Ikon for a week now and all has been going really well.

Today I went to hover in front of the house before I pack it for Orlando and noticed the tail was drifting to the right (counter clockwise) I landed it and realized that it was in rate mode. But it did hover.

I turned off the Heli and back on and only got the three beeps from the motor the cyclic and tail did not respond. The motor didn't give me its final beep either.

I checked cables and transmitter and still wasn't working. like it if didn't bind, but the bind light on the sat was on.

I then plugged it in to the laptop and noticed that all the settings where lost. It had completely reset.
I sense setup again which only took 5 minutes and also rebinded it, because it lost that too and its worked.

Has anyone else had this happen to them?
Love the Ikon otherwise. It really flies well on My 450sport.
High headspeeds or low it flies well.

Richard

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-11-2013 11:24 PM  5 years agoPost 2
Solmanbandit

rrElite Veteran

Tucson , AZ

My Posts: All  Forum  Topic

I just installed mine and did my first test flight. If I run into any problems, I will let you know. What radio setup are you using?

Trex 700E / Trex 500 ESP - Ikon/ HD 500 - Ikon 2/ Goblin 500 Ikon 2

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-26-2013 06:43 AM  5 years agoPost 3
meatbomber

rrApprentice

Klatovy, Czech Republic

My Posts: All  Forum  Topic

Had the exact same happen yesterday to my GFs Synergy E5 (our only heli with brain) we flew the day before no problem (heli has only like 5 flights total) and when trying to do the first flight of the day yesterday no response, no lights on sattelites and brain slowly blinking red.

At home reconnected the brain to laptop and found out all settings including the RX settings (DSMX Sats) was lost, so had to do a complete new setup. Now it works again but really scratching my head as to how it happened.

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-26-2013 07:19 AM  5 years agoPost 4
rilopez825

rrVeteran

Pembroke Pines, FL

My Posts: All  Forum  Topic

As Others have mentioned this happen once but never again
there is another post with a few reporting the same issue. They all had it once and then never again.

Richard

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 952 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopterFlybarless Rotor Head SystemsBrain iKon › Ikon Lost settings
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 2  Topic Subscribe

Tuesday, July 17 - 9:06 am - Copyright © 2000-2018 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online