RunRyder RC
WATCH
 1 page 1292 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopterFlybarless Rotor Head SystemsV-Bar › HELP getting two SATS to bind in DSMX
10-13-2012 03:32 PM  5 years agoPost 1
Barry Janzen

rrApprentice

Chattanooga, TN Posts: As many as needed!

My Posts: All  Forum  Topic

Okay guys... I have searched and looked for the solution to this problem but to no avail. I have seen this happen to others but still no fix.

I am running a MiniVbar on 5.3 software on a Trex 450 Pro. I have a DX8 radio and two brand new matching DSMX sats for it. I have another single DSMX sat that will bind in 11ms mode but I cannot get both to bind. I can get the single to bind but not two at the same time. I can switch to DSM2 in the menu and get both to bind up fine. I have used a seperate Rx battery, BEC at 5.93v, and still no luck. I have tried a seperate model memory in my radio and still no joy. I am sure I could fly with one Sat but I would feel better if I could get two for safety....... Suggestions>>>????

Barry

Barry

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-13-2012 03:52 PM  5 years agoPost 2
wrongler

rrProfessor

Brewerton, New York

My Posts: All  Forum  Topic

That is strange, both Sats are good and V bar is good or they would not bind in dsm2. So it may be the software in the V Bar?

Bill Whittaker

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-13-2012 03:57 PM  5 years agoPost 3
Barry Janzen

rrApprentice

Chattanooga, TN Posts: As many as needed!

My Posts: All  Forum  Topic

I am running 5.3 Pro software...... I am not sure how to see the event log. I click on the menu item and I see nothing. Mikado says this serial number has Pro purchased on it.

Barry

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-13-2012 05:32 PM  5 years agoPost 4
Barry Janzen

rrApprentice

Chattanooga, TN Posts: As many as needed!

My Posts: All  Forum  Topic

UPDATES....
Well I have finally gotten both SATS to bind in 11ms mode. I have no idea what I did different. Anyways, I still have issues. If I unplug the flight pack, the second SAT always flashes. If I unplug the SAT and plug it back in, it will turn solid and I will get signal. It is always the RX-2 port. I can swap the leads on the SAT ans get the same results..... Unplug and replug SAT 2 and get solid orange led! CRAZY

Suggestions...????

Barry

Barry

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-13-2012 05:37 PM  5 years agoPost 5
Ronald Thomas

rrMaster

Gainesville, Fl, USA

My Posts: All  Forum  Topic

Now you know if you go to DSMX you lose the "if the battery is disconnected and the tx is still on the sats will blink to alert you of a power loss" function right???

Team MikadoUSA 480XXTreme, 550SX, 600SX, 700XXTreme, 800XXTreme!!

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-13-2012 05:41 PM  5 years agoPost 6
rcflyerheli

rrKey Veteran

Granbury, TX USA

My Posts: All  Forum  Topic

I'm not positive this is the same issue that I had, but I had some JR DSMX sats and tried to bind them with the DX-8 and had similar issues.

I changed to Spektrum sats and the issue disappeared and have not re-occurred.

Goblin 700, Trex 700DFC, Gaui X7, Logo 690SX, Logo 600SX; Trex 470 Trex 500
Amain Team Rep

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-13-2012 09:24 PM  5 years agoPost 7
Barry Janzen

rrApprentice

Chattanooga, TN Posts: As many as needed!

My Posts: All  Forum  Topic

Well..... I am sure this is not the "loss of power blink" because I start with the Tx off..... Power up the Rx...... The Sat 1 is dark and Sat 2 starts fast blinking. The Sat 1 goes to solid at boot up of Rx and Sat 2 stays blinking........

Now I have unplugged Sat 1 the verify that Sat 2 has no signal. I can swap the Sat plugs and they do the same..... It is definitely Vbar related somehow. Now I can get the Sat 2 to show solid by unplugging and re-plugging it in...... And it has a signal at that point. I checked that too........

Barry

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-14-2012 12:26 AM  5 years agoPost 8
rcflyerheli

rrKey Veteran

Granbury, TX USA

My Posts: All  Forum  Topic

I would start over with the new Vbar setup, and do a rebind.

Goblin 700, Trex 700DFC, Gaui X7, Logo 690SX, Logo 600SX; Trex 470 Trex 500
Amain Team Rep

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-14-2012 04:50 PM  5 years agoPost 9
Barry Janzen

rrApprentice

Chattanooga, TN Posts: As many as needed!

My Posts: All  Forum  Topic

Okay..... Thank you for the suggestions. I switched my Tx to a new and fresh model memory...... Started a new Vbar setup and got to the tab receiver and still same problem. Bind..... Blinking both Sats..... Go dark.... Cycle power on both Tx and Rx..... First Sat solid and second blinking. I pull plug on Sat 2 and plug back in to Vbar and it goes solid and has signal.

I have also figured out the log and how to view it. The tabs were below my laptop screen...... Dragged it higher and saw the buttons for getting log data. Nothing is strange on there.

It works fine with Sat2 port cycled after boot up..... Just hate to pull that tiny plug tooo many times

Barry

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-14-2012 08:01 PM  5 years agoPost 10
MrMel

rrProfessor

Gotland

My Posts: All  Forum  Topic

Swap satellite 1 & 2, does the blinking stay on same satellite when you re-try or does it stay with the port?

Gone fishing..or hunting..or something
My site: http://heli.dacsa.net - VBar videos and more

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-14-2012 08:15 PM  5 years agoPost 11
Barry Janzen

rrApprentice

Chattanooga, TN Posts: As many as needed!

My Posts: All  Forum  Topic

Logo 600 VBAR, and Mikado XXtreme!!!!

Barry Janzen UPDATES.... Well I have finally gotten both SATS to bind in 11ms mode. I have no idea what I did different. Anyways,I still have issues. If I unplug the flight pack, the second SAT always flashes. If I unplug the SAT and plug it back in,it will turn solid and I will get signal. It is always the RX-2 port. I can swap the leads on the SAT ans get the same results..... Unplug and replug SAT 2 and get solid orange led! CRAZY

Suggestions...????
.MrMel..... Thanks for the help. Yes I did check that already. It does stay with Sat 2 Port.

Barry

Barry

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-14-2012 09:13 PM  5 years agoPost 12
MrMel

rrProfessor

Gotland

My Posts: All  Forum  Topic

Is it blinking like when binding, i.e. fast or slower blink than when binding?

Gone fishing..or hunting..or something
My site: http://heli.dacsa.net - VBar videos and more

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-14-2012 09:23 PM  5 years agoPost 13
Barry Janzen

rrApprentice

Chattanooga, TN Posts: As many as needed!

My Posts: All  Forum  Topic

Rapid..... Like binding blinking :-) I can unplug and plug back and it goes solid orange. It is only Rx2 port! Very strange...... Suggestions?

Barry

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-14-2012 09:38 PM  5 years agoPost 14
MrMel

rrProfessor

Gotland

My Posts: All  Forum  Topic

I would say a bad vbar, create a ticket at ReadyHeli and refer this thread.

Gone fishing..or hunting..or something
My site: http://heli.dacsa.net - VBar videos and more

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-14-2012 09:43 PM  5 years agoPost 15
Barry Janzen

rrApprentice

Chattanooga, TN Posts: As many as needed!

My Posts: All  Forum  Topic

Okay..... Thank you VERY MUCH for your help. You do so much for us for free...... Sorry to bother you but I tried searching for the answer first.

Barry

Barry

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 1292 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopterFlybarless Rotor Head SystemsV-Bar › HELP getting two SATS to bind in DSMX
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 5  Topic Subscribe

Saturday, August 18 - 7:35 am - Copyright © 2000-2018 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online