RunRyder RC
WATCH
 1 page 765 views POST REPLY
HomeRC & PowerAircraftHelicopterRadio - Servo - Gyro - Gov - Batt › GENS BATTERY 6S 5300mAh HELP
06-05-2012 03:11 PM  6 years agoPost 1
TECO

rrVeteran

WARWICK RI, USA

My Posts: All  Forum  Topic

I'TS been about 2 months that a full charge this battery,(its brand new) yesterday i went to do some work on my 700E and noticed that the balance plug had some green corrosion, i so a checked the batt and the cells are ok, but put on my charger and gives me an error saying thats is 5s, i can charger or descharger without the balance plug,

what you guys thing?
any help?

Richard

"Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
06-05-2012 04:12 PM  6 years agoPost 2
doorman

rrProfessor

Sherwood, Arkansas

My Posts: All  Forum  Topic

Low Cell Voltage
If you set your charger to 5s for about 2-3 minutes normal charge with your balance leads attached, that should bring the pack voltage back up to at least the minimum.. then check the balance of the pack and put it on the proper 6s charge rate and keep an eye on it while charging (cell voltages) to make sure that they are all coming up equally...and always charge in a fireproof container, just in case something goes wrong, or outside!!!!!
That should get you going again...

Stan

AMA 2918-Team Spin Blades,,Castle Creations, Unique Aircraft

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
06-07-2012 03:11 PM  6 years agoPost 3
TECO

rrVeteran

WARWICK RI, USA

My Posts: All  Forum  Topic

hi?
i tried that too, did worked, i can descharge and charge using the power cables, but when i plug the balance lead shows me output battery connect error,,,,,i descharge and charge it again and check the cells and they are equal,
what should i do now? is the balance lead went bad?

"Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
06-07-2012 03:35 PM  6 years agoPost 4
doorman

rrProfessor

Sherwood, Arkansas

My Posts: All  Forum  Topic

????
If you are able to charge and discharge without the balance board, and get equal cell readings (4.18 to 4.20v on all 6 cells), then I would have to say that either the balance board or something in the charge/balance of the charger is going bad..I..would go for the balance board first.. Do you have a flying buddy that can try it on his charger???
Is your charger a dual charge type?? If so make sure you are using the proper output and balance socket channel.. (bet you can guess how I know about this one!!!)

Good Luck, Stan

AMA 2918-Team Spin Blades,,Castle Creations, Unique Aircraft

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
06-07-2012 03:37 PM  6 years agoPost 5
3dgimble

rrKey Veteran

Rochester

My Posts: All  Forum  Topic

If you can still warranty that Lipo, send it back, two months on a lipo is bad, very bad, send it back you wont have much life left on that lipo.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
06-07-2012 03:37 PM  6 years agoPost 6
TECO

rrVeteran

WARWICK RI, USA

My Posts: All  Forum  Topic

hahah,i will meet my friend in a few minutes, try his charger, and i give some update later

thanks for now

teco

"Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
06-07-2012 03:52 PM  6 years agoPost 7
MichiganFlyer

rrElite Veteran

Lansing,MI

My Posts: All  Forum  Topic

That green corrosion is moisture. Moisture is connecting two of your cells and your charger is seeing 5S and not 6S. If you clean everything on your balance plug and still have a 5S reading then there is moisture in the pack causing the problem.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
06-07-2012 06:12 PM  6 years agoPost 8
TECO

rrVeteran

WARWICK RI, USA

My Posts: All  Forum  Topic

thats right!! i change the balance lead and now is reading 6S, i'm gonna descharger and put in store mode

thanks a lot guys
teco

"Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
06-07-2012 07:28 PM  6 years agoPost 9
doorman

rrProfessor

Sherwood, Arkansas

My Posts: All  Forum  Topic

Good News
Glad to hear you were able to determine the problem... that is what this forum is about..
Thanks for letting us know... Stan

AMA 2918-Team Spin Blades,,Castle Creations, Unique Aircraft

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
06-07-2012 07:50 PM  6 years agoPost 10
TECO

rrVeteran

WARWICK RI, USA

My Posts: All  Forum  Topic

Yeah men, i was about To give it ip with this brand new $100 batt, i callded hobyparts they told these batts only has 30 days waranty , she is good now, got try át. The field now.
I love RR. A lot, and ita always good To save the old batts

Teco

"Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 765 views POST REPLY
HomeRC & PowerAircraftHelicopterRadio - Servo - Gyro - Gov - Batt › GENS BATTERY 6S 5300mAh HELP
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 3  Topic Subscribe

Tuesday, December 18 - 1:14 pm - Copyright © 2000-2018 RunRyder   EMAILEnable Cookies

The RC discussion world needs to consolidate. RR is now one choice for that. Its software is cutting edge. It hosts on-topic advertising. Help RR increase traffic buy making suggestions, posting in RR's new areas (sites) and by spreading the word.

The RunRyder Difference

• Category system to allow Rep/Vendor postings.
• Classifieds with sold (hidden) category.
• Classifieds with separate view new.
• Answer PMs offsite via email reply.
• Member gallery photos with advanced scripting.
• Gallery photo viewer integrated into postings.
• Highly refined search with advanced back end.
• Hosts its own high end fast response servers.
• Hosts thousands of HD event coverage videos.
• Rewrote entire code base with latest technology.
• No off-topic (annoying) click bait advertising.
Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online