RunRyder RC
WATCH
 1 page 980 views Post Reply
HomeRC & Power✈️Aircraft🚁HelicopterFlybarless Rotor Head SystemsTT GT5 › Anyone with the Rad g20 using the GT5 help with setup?
04-03-2012 05:13 PM  9 years ago
Topic Vote0Post 1
jeepjk

rrApprentice

Normal, IL

MyPosts All Forum Topic
Anyone with the Rad g20 using the GT5 help with setup?
if anyone is using the GT5 with the radikal g20 can you tell me what initial settings you are using to get me some what close? can adjust it as needed. thanks
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
04-05-2012 04:11 PM  9 years ago
jeepjk

rrApprentice

Normal, IL

MyPosts All Forum Topic
no one?
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
04-05-2012 11:37 PM  9 years ago
Hoggy42

rrNovice

Australia

MyPosts All Forum Topic
I can share some info used for my Freya 90 if you think that will help you?
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
04-06-2012 12:17 AM  9 years ago
jeepjk

rrApprentice

Normal, IL

MyPosts All Forum Topic
i have all servos working correctly with the cyclic controls however, i get no movement at all when i raise and lower the collective. also i can tilt the heli to check the sensor but the swash doesnt correct itself or level out when tilted as if the gyros arent working. the tail gyro works fine. any ideas?
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
04-06-2012 12:27 AM  9 years ago
Hoggy42

rrNovice

Australia

MyPosts All Forum Topic
Are you using a full size RX or using sats with the GT5?
What gain have you got it set at while testing?
Did you setup your TX as per the manual?

I see you have this in the GT-5 thread keep a close eye on the answers from both threads.
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
04-06-2012 01:45 AM  9 years ago
jeepjk

rrApprentice

Normal, IL

MyPosts All Forum Topic
some reason gain up or down makes no difference. also its a regular 2.4ghz airtronics rx. transmitter was set per manual which stinks. if i set my tx to 120deg swash the pitch works but i cant get the servos to go in right direction. putting tx in normal or eccpm the servos work correctly but no pitch controls. also ive noticed my tail rotor left and right doesnt work with tx but will work with the gyro controlling its movement.
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
04-06-2012 02:19 AM  9 years ago
Hoggy42

rrNovice

Australia

MyPosts All Forum Topic
Yeah the manual is pretty crap. Do you have the V2 manual? if not download it.

Your TX NEEDS to be set up as single servo/normal no eccpm. Then you set the 120deg on the GT5 it will not work unless its done this way.

this is from the manual. Make sure you do all as below
All swashplate mixing is done by the GT5. In your transmitter you
have to choose as swashplate type „mechanical or 1 servo for each
function“. So you MUST NOT choose in your transmitter a
swashplate type like 120° or 140°. Also all servo travellings (ATV)
should be set at -100 and +100 (Standard configuration for all
transmitters). All servo centers should be at 0 and must not be
trimmed at the transmitter. The pitch curve should be set from -100
to + 100 for configuration. After the configuration of the GT5 is
finished you can set different pitch curves in your transmitter.
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
04-06-2012 03:18 AM  9 years ago
jeepjk

rrApprentice

Normal, IL

MyPosts All Forum Topic
i have the tx setup to mechanical. my atv points dont go -100 to 100 they only go 0 to 100 same as my pitch curve. still no pitch movement up or down. also my tx wont make the tail rotor move either but it will move when i rotate heli left or right any ideas?
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
04-06-2012 03:30 AM  9 years ago
Hoggy42

rrNovice

Australia

MyPosts All Forum Topic
Have you got some of the leads in upside down? This was a trap for me from my rx the leads went the other way up to the gt5. any chance of some close up photos of your RX and GT5 connections?

I should also ask do you have the GT5 setup to 120deg?
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
04-06-2012 06:41 AM  9 years ago
jeepjk

rrApprentice

Normal, IL

MyPosts All Forum Topic
disregard, your last post got me checking the wires again and wouldnt you know it, the 3 way wire wasnt pushed into the gt5 all the way! its all working now, just need to check it in flight. feel like a fool not catching that loose wire. thanks for the leads.
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
04-06-2012 09:16 AM  9 years ago
Hoggy42

rrNovice

Australia

MyPosts All Forum Topic
Good to hear. Like I said I had leads in upside down could not get it working even more foolish I think.
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 980 views Post Reply
HomeRC & Power✈️Aircraft🚁HelicopterFlybarless Rotor Head SystemsTT GT5 › Anyone with the Rad g20 using the GT5 help with setup?
Print TOPIC

 2  Topic Subscribe

Sunday, July 25 - 4:57 pm - Copyright © 2000-2021 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online