RunRyder RC
WATCH
 1 page 706 views Post Reply
Home✈️Aircraft🚁HelicopterHelicopter Main Discussion › Beastx strange behaviour
12-16-2011 06:24 AM  9 years ago
Topic Vote0Post 1
Helijockey

rrKey Veteran

150 miles from somewhere

MyPosts All Forum Topic
Beastx strange behaviour
I've recently converted a X50 to FBL with a beastx and have flown it a couple of times. Today when I went to the field and was about to start the heli, I noticed the swash was tilted I then shut the unit and switched it on and again the swash was tilted. Checked the servos, linkages etc and they seem fine. Anybody have this happen before?
SHARE  PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
12-16-2011 01:08 PM  9 years ago
N2587N

rrNovice

brainerd mn crowwing

MyPosts All Forum Topic
go to b blinking in the set up and see if it is level . fbl systems are set up yo fly and some times can do strange things on the ground. not saying yours is normal
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
12-16-2011 01:23 PM  9 years ago
rcnut

rrElite Veteran

Rockford, Illinois

MyPosts All Forum Topic
No I haven't had that problem...but I occasionally find that "after" the Beast X goes through its start up, nothing works. I watch the led’s run through a-g, then h-n. I see the swatch plate move back and forth, then nothing, no control. So I turn the power off and back on, then it works fine.

This doesn't happen all the time, every once in awhile. I have two Beast X units. One on my Compass 3D+ and Protos 500. They both do this.
Team Miniature Aircraft
"I love the smell of Nitro in the morning!"
...Citizen 654!
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
12-16-2011 02:06 PM  9 years ago
Richardmid1

rrProfessor

Leeds, England

MyPosts All Forum Topic
I have had servo horns slip a notch or 2 on the splines, worth checking?60% of the time, it works every time!
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
12-16-2011 08:03 PM  9 years ago
jsenicka

rrProfessor

Eagle River, WI

MyPosts All Forum Topic
What receiver setup?
I have issues with my AR8000 receivers linking to my DSMX 12x on first cycle. Need to make sure I power cycle TX and then the receiver will connect.
Jim Senicka
Team Manager, GrandRC Flight Team
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
12-16-2011 08:17 PM  9 years ago
jschenck

rrProfessor

La Vista, NE.

MyPosts All Forum Topic
I've noticed something similar with my 3GX and DX8 now that you spelled it out. I've chalked it up to me going to quick powering everything up so I shut everything down and try it again - always links back up the 2nd time. I'll have to pay more attention if this happens again.
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
12-17-2011 12:48 PM  9 years ago
Helijockey

rrKey Veteran

150 miles from somewhere

MyPosts All Forum Topic
Guys it turned out to be the spline of the servo horn like Richardmid1 suggested. I thought perhaps I'll have to get a new beastx but thankfully I didn't need to. Thank u all for ur help
SHARE  PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 706 views Post Reply
Home✈️Aircraft🚁HelicopterHelicopter Main Discussion › Beastx strange behaviour
Print TOPIC

 4  Topic Subscribe

Thursday, June 17 - 3:34 am - Copyright © 2000-2021 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online