RunRyder RC
 0  Topic Subscribe
WATCH
 1 page 641 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopterFlybarless Rotor Head SystemsFutaba CGY › CGY750 with EXPO set in 8FG problems
11-15-2011 04:56 PM  6 years agoPost 1
eppler

rrApprentice

Baytown, TX

My Posts: All  Forum  Topic

I set all my expos in the 750 to 0 and set them in my 8FG like Ron did in his video and it mestup my AIL/ELV pitches and feel. I put the same settings on the 750 and tried some other but same end result. My DR pitches were off and the swash hit full tilt before the stick did. I set everything back to the original setting but the DR would not work right until I went to ELV% and moved it up and back one number. Any ideas on why this is?

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
11-15-2011 05:36 PM  6 years agoPost 2
Santiago P

rrProfessor

South West, Ohio

My Posts: All  Forum  Topic

FBL systems does not exhibit linear control movement while sitting on the ground

the swash reaching full movement in any direction is normal with even a small amount of steady input.

If you are familiar with how a tail servo acts in heading hold mode, the swash under the FBL system will act exactly the same...

The magic occurs in the air. Just make sure your control directions are correct, and the Swash FBL corrections to side to side and Fwd-AFT are correct.

Santiago

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
11-15-2011 05:42 PM  6 years agoPost 3
Dr.Ben

rrMaster

Richmond, VA, USA

My Posts: All  Forum  Topic

If you want to observe true swash-to-stick travel and consistent centering on the bench, put the 750 into rate mode and drop the gain to zero. As noted by Chago, it's a fly by wire system and won't accurately track stick movement on the bench when in AVCS.

Ben Minor

Peak Aircraft/Team Minicopter Team Futaba Team Kontronik USA

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
11-15-2011 07:16 PM  6 years agoPost 4
eppler

rrApprentice

Baytown, TX

My Posts: All  Forum  Topic

It behaved different on the bench with the expo in the 750 than in the 8FG. If I set my DR with expo in the 750 to 8°/4°/2° and move the expo to the 8FG is now 8°/8°/4° it behaved the same in rate mode also. As far as in the air I could not hover with the expo in the 8FG it was erratic output from the sticks and was even hard to land. Any way I put it all back on the 750 and going to leave it there.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 641 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopterFlybarless Rotor Head SystemsFutaba CGY › CGY750 with EXPO set in 8FG problems
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 0  Topic Subscribe

Thursday, June 21 - 7:58 am - Copyright © 2000-2018 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online