RunRyder RC
 2  Topic Subscribe
WATCH
 1 page 739 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopter
e-
Align
T-REX 550 › tail wag with v2 grips
10-31-2011 12:28 AM  6 years agoPost 1
koppter

rrApprentice

Virginia

My Posts: All  Forum  Topic

a few weeks ago i did a maiden on a friend's 600EFL with the a 3gx and the heli and tail were rock solid. He upgraded to V2 blade grips and he had a wag. I dimissed it as something funky in his set up as I had put the same grips on my 700 with no issues. well, I put a 3gx on my 550 with the stock grips and it was fine. then i switched to V2 and I got a wag. I turned the gain down and it slowed the wag but that was it. Anyone else dealing with this? I'm going to try and dial down the rudder lock on the 3GX or just put the stock grips back on if that doesn't do it. seems pretty weird though.

as an aside, the V2 grips look nice, but after a few flights they have the same play as the older ones.

Paul

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-31-2011 12:36 AM  6 years agoPost 2
wrongler

rrProfessor

Brewerton, New York

My Posts: All  Forum  Topic

Did you balance the tail blades?

Bill Whittaker

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-31-2011 01:49 AM  6 years agoPost 3
Heliflyer69

rrVeteran

Northen Cali

My Posts: All  Forum  Topic

Fairly certain one of your bearings is bad in the V2 grip assembly.

Roy

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 739 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopter
e-
Align
T-REX 550 › tail wag with v2 grips
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 2  Topic Subscribe

Tuesday, June 19 - 11:27 pm - Copyright © 2000-2018 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online