RunRyder RC
WATCH
 2 pages [ <<    <    ( 1 )     2     NEXT    >> ] 1356 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopterMain Discussion › Constant Initializing with new vbar
10-14-2011 12:15 AM  6 years agoPost 1
philip 01

rrElite Veteran

ft worth

My Posts: All  Forum  Topic

setting up a brand new vbar,

got'er plugged in, getting 2 green go lights but it is initializing and it just sits and sits and sits on the intitializing screen and does nada.

have unplugged, replugged, such and such...

thoughts?

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-14-2011 12:38 AM  6 years agoPost 2
philip 01

rrElite Veteran

ft worth

My Posts: All  Forum  Topic

got it

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-14-2011 03:08 AM  6 years agoPost 3
philip 01

rrElite Veteran

ft worth

My Posts: All  Forum  Topic

now i get:

"warning-

the firmware of this vbar does not support version 5.0 express or 5.1 pro. please check which pc sw version matches this firmware or look for a firmware update."

gonna have to get with the owner of this machine....

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-14-2011 03:14 AM  6 years agoPost 4
chopper63

rrApprentice

West Coast Chopper

My Posts: All  Forum  Topic

Sounds like you have a version 4. If so, you'd need to pay $45 for the upgrade to V5.0 or higher.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-14-2011 03:32 AM  6 years agoPost 5
philip 01

rrElite Veteran

ft worth

My Posts: All  Forum  Topic

it's a brand new blue full size vbar.

will have to get with the owner of the heli.

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-14-2011 04:02 AM  6 years agoPost 6
chopper63

rrApprentice

West Coast Chopper

My Posts: All  Forum  Topic

May be the sensor is blue but the main unit is not. I've a black sensor with blue main unit case because I crashed and cracked the black case. Black case is no longer available so I used the blue case instead.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-14-2011 04:06 AM  6 years agoPost 7
philip 01

rrElite Veteran

ft worth

My Posts: All  Forum  Topic

it is a new blue unit.

will have to get with the owner of the heli.

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-14-2011 06:45 AM  6 years agoPost 8
pdman

rrNovice

West Chester, PA

My Posts: All  Forum  Topic

Version 5.2
Try using the latest version (5.2) of the PC software... The unit might have version 5.2 express installed.

Synergy~Vbar Control~EVO Power~Byron Fuels~YS Engines~Scorpion Motors

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-14-2011 12:06 PM  6 years agoPost 9
Ronald Thomas

rrMaster

Gainesville, Fl, USA

My Posts: All  Forum  Topic

Do you have the sensor plugged in??? Also do you have the correct software loaded on your computer???

Team MikadoUSA 480XXTreme, 550SX, 600SX, 700XXTreme, 800XXTreme!!

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-14-2011 01:14 PM  6 years agoPost 10
philip 01

rrElite Veteran

ft worth

My Posts: All  Forum  Topic

lol, yes.

will get with owner of heli. he may need to upgrade vbar or communicate with rheli.

will plug my vbar into it later today.

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-14-2011 02:28 PM  6 years agoPost 11
MrMel

rrProfessor

Gotland

My Posts: All  Forum  Topic

Init: You forgot the sensor, sensor disconnected or wrongly connected = stuck at init.

Error message:
Mismatch between PC software and firmware, no need to "have to upgrade", you just need correct version of the PC software, for that unit.

Gone fishing..or hunting..or something
My site: http://heli.dacsa.net - VBar videos and more

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-14-2011 03:01 PM  6 years agoPost 12
philip 01

rrElite Veteran

ft worth

My Posts: All  Forum  Topic

sensor connection good.

will check another vbar unit or pc software.

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-14-2011 03:12 PM  6 years agoPost 13
MrMel

rrProfessor

Gotland

My Posts: All  Forum  Topic

In the error message you see which Firmware is loaded, choose the correct software from http://www.vstabi.info (5.0, 5.1 or 5.2)

Gone fishing..or hunting..or something
My site: http://heli.dacsa.net - VBar videos and more

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-14-2011 09:23 PM  6 years agoPost 14
philip 01

rrElite Veteran

ft worth

My Posts: All  Forum  Topic

got it going good but ran into a directional issue.

is there a good vid on setup up swash directions?

been a while since i set up a new one from scratch.

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-14-2011 09:30 PM  6 years agoPost 15
MrMel

rrProfessor

Gotland

My Posts: All  Forum  Topic

Make sure SERVO cables match that of the picture in the Swash setup...

For sample if you swap between HR3 and H3 you need to swap cables, else you won't get it to work.

Gone fishing..or hunting..or something
My site: http://heli.dacsa.net - VBar videos and more

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-14-2011 09:37 PM  6 years agoPost 16
philip 01

rrElite Veteran

ft worth

My Posts: All  Forum  Topic

i am h3.

everything was fine except when i rolled the heli left, the swash tilted left. everything else was dead on perfect.

now i have done some servo reversing and they are all kankered up now.

is there a step by step to get them in order?

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-14-2011 09:39 PM  6 years agoPost 17
CX1

rrKey Veteran

Canada

My Posts: All  Forum  Topic

just follow the instructions on screen step by step
sounds like you got 2 servos swapped around

" Team Protoast "

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-14-2011 09:41 PM  6 years agoPost 18
Ronald Thomas

rrMaster

Gainesville, Fl, USA

My Posts: All  Forum  Topic

Or the tx is not calibrated correctly

Team MikadoUSA 480XXTreme, 550SX, 600SX, 700XXTreme, 800XXTreme!!

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-14-2011 09:46 PM  6 years agoPost 19
philip 01

rrElite Veteran

ft worth

My Posts: All  Forum  Topic

got fwd elev servo going to channel 1

rt aft servo to channel 2

left aft to channel 3

been screwing around with servo reversing and haven't gotten back to where i need to be.

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-14-2011 11:19 PM  6 years agoPost 20
philip 01

rrElite Veteran

ft worth

My Posts: All  Forum  Topic

done. was one slot off. thanks ron.

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 2 pages [ <<    <    ( 1 )     2     NEXT    >> ] 1356 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopterMain Discussion › Constant Initializing with new vbar
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 4  Topic Subscribe

Monday, July 23 - 3:19 am - Copyright © 2000-2018 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online