RunRyder RC
WATCH
 2 pages [ <<    <     1     ( 2 )    >    >> ] 1203 views POST REPLY
06-05-2011 04:09 AM  8 years ago
BrianApp

rrVeteran

Grand Rapids, MI

MyPosts All Forum Topic
Did you try trimming the tail in rate mode? Should be set for no rotation in rate mode with trim centered and servo arm 90 degrees to the link.
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
06-05-2011 04:24 AM  8 years ago
swoop_g

rrApprentice

Lake Charles, LA USA

MyPosts All Forum Topic
If it isn't wagging in rate mode only that doesn't sound like a servo issue, it sounds more like a gyro issue. They do go bad sometimes but hopefully a reboot can solve your problem. Also if it is good in rate then again it is not a mech. problem. I am starting to firmly believe it is your gyro. Is it mounted firmly (but not too firmly). Is what it is mounted too solid? I know it is a pita but trying a different gyro(same model or different model) could tell you alot here. I hope you get it figured out soon as I know wags are no fun at all.
SHARE  PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
06-05-2011 04:44 AM  8 years ago
Solmanbandit

rrElite Veteran

Tucson , AZ

MyPosts All Forum Topic
At this point, I have reset it, reprogrammed it, and checked the wires/connections. I will give it a try tomorrow. If that doesn't work, then I will give Futaba a call on Monday.Trex 700E / Trex 500 ESP - Ikon/ HD 500 - Ikon 2/ Goblin 500 Ikon 2
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
06-05-2011 02:46 PM  8 years ago
robb

rrApprentice

Vienna, MO

MyPosts All Forum Topic
I'm almost in the same boat with my GY520 (See my POST). Will be watching this thread closely.

Unfortunately, I bought mine used. I guess it 'could' be my gyro.

Rob
SHARE  PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
06-05-2011 04:06 PM  8 years ago
wc_wickedclown (RIP)

rrProfessor

long beach calif

MyPosts All Forum Topic
try using a thicker gyro tape .Insha Allah made in america
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
06-05-2011 09:53 PM  8 years ago
Solmanbandit

rrElite Veteran

Tucson , AZ

MyPosts All Forum Topic
Well it appears that I finally got somewhere today. It appears that the final fix was to reset the gyro and reprogram it. I will still keep close tabs on it, but it was flying good today.Trex 700E / Trex 500 ESP - Ikon/ HD 500 - Ikon 2/ Goblin 500 Ikon 2
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
06-06-2011 01:26 AM  8 years ago
wc_wickedclown (RIP)

rrProfessor

long beach calif

MyPosts All Forum Topic
congratsInsha Allah made in america
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 2 pages [ <<    <     1     ( 2 )    >    >> ] 1203 views POST REPLY
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 7  Topic Subscribe

Sunday, May 31 - 2:25 am - Copyright © 2000-2020 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online