RunRyder RC
WATCH
 1 page 596 views Post Reply
HomeRC & Power✈️Aircraft🚁Helicoptere-Castle Electric Components › Castle Log - Lost power during elevator flips at end of maiden?
04-30-2011 11:34 PM  10 years ago
Topic Vote0Post 1
ESWLFSE

rrElite Veteran

Liberty Hill, TX

MyPosts All Forum Topic
Castle Log - Lost power during elevator flips at end of maiden?
OK now that I know what I am looking at, I've clipped the setup garbage I forgot to clear and zoomed the log to the flight.

Couple minutes off FF and then some elevator flips when power fell off. What could have caused this?? Current just seems to fall away all by itself...

Everything seemed fine until that point and looks fine post-flight. 10S 700 KDE 520 120HV.

Thanks for any help.

SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
05-01-2011 03:47 AM  10 years ago
rapidity

rrVeteran

ohio

MyPosts All Forum Topic
Whats your throttle curve look like? Throttle input falls to 1ms which looks like 0 on the curve. Did ya hit a switch?
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
05-01-2011 02:43 PM  10 years ago
ESWLFSE

rrElite Veteran

Liberty Hill, TX

MyPosts All Forum Topic
Yeah he hit hold after landing I assume now, and the drop in power was just setting it down. My efficiency/duration setup governed at 95%/1750 RPM was most likely what threw him off during the elevator flips. I guess if you're used to a 12S 3D setup at 2100 RPM this may have seemed like a problem that wasn't really there.
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 596 views Post Reply
HomeRC & Power✈️Aircraft🚁Helicoptere-Castle Electric Components › Castle Log - Lost power during elevator flips at end of maiden?
Print TOPIC

 1  Topic Subscribe

Saturday, September 18 - 6:39 pm - Copyright © 2000-2021 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online