RunRyder RC
 2  Topic Subscribe
WATCH
 1 page 787 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopter
e-
MSH Protos, Mini Protos
› Is anyone else having issues with align blades on the Protos 500?
01-14-2011 12:09 AM  7 years agoPost 1
McRex

rrVeteran

AZ-USA

My Posts: All  Forum  Topic

First of all, I have the 10mm grips on a protos 500, and for some reason the blade root rubs on the spindle bolt. This problem is so far just with align blades, as the SAB blades work perfect. What I'm wondering is, is this normal?

Daniel, AMA # 923248

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-14-2011 12:40 AM  7 years agoPost 2
alexf1852

rrApprentice

Inverness, FL - U.S.

My Posts: All  Forum  Topic

Maybe your Align blades have the bolt hole more towards the blade tip than others. This isn't normal as I have used Stealth, Pro 3D, SAB, Edge, Mavrikk, Torsion, Chameleon, and MS Composit blades on my 10mm grips.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-14-2011 12:54 AM  7 years agoPost 3
dxflyer

rrApprentice

Bay area, California

My Posts: All  Forum  Topic

I used the align 425d on my protos and did not have any problems.

Logo 600 12S vbar, Logo 500 vbar
Protos FBL vbar

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-14-2011 04:22 AM  7 years agoPost 4
McRex

rrVeteran

AZ-USA

My Posts: All  Forum  Topic

I must have an issue then, because two sets of align 425d blades have done the same thing. I've even pulled apart the grips and reassembled them twice now.

Daniel, AMA # 923248

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-14-2011 05:52 AM  7 years agoPost 5
alexf1852

rrApprentice

Inverness, FL - U.S.

My Posts: All  Forum  Topic

Are you sure the bearings are all the way seated and the bolts on the spindle all the way tight? Pull the grip apart to make sure you have them all the way out.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-14-2011 11:31 AM  7 years agoPost 6
povern

rrApprentice

LF, MN

My Posts: All  Forum  Topic

You must be using the spindle bolts from the 9mmm grips.

They have moved to a button head for the spindle bolt. Go to that and the issue will be gone.

Screw It, I'm gonna fly
Synergy E5, E5s and Logo 800 xxtreme
vControl and Neo

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-14-2011 04:55 PM  7 years agoPost 7
McRex

rrVeteran

AZ-USA

My Posts: All  Forum  Topic

Thanks povern, that is the problem, my spindle bolts are the older style.

Thank you everyone.

Daniel, AMA # 923248

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 787 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopter
e-
MSH Protos, Mini Protos
› Is anyone else having issues with align blades on the Protos 500?
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 2  Topic Subscribe

Sunday, June 24 - 9:55 pm - Copyright © 2000-2018 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online