RunRyder RC
WATCH
 1 page 949 views TOPIC CLOSED
Home✈️Aircraft🚁Helicoptere-AlignT-REX 250 › Trex 250 please help!!!
12-21-2010 04:10 AM  9 years ago
Topic Vote0Post 1
jdro2322

rrNovice

Baton Rouge

MyPosts All Forum Topic
Trex 250 please help!!!
hey guys i just finished my 250 se and I either made a really stupid mistake or something is seriously wrong. Ok heres the deal when I go to throttle up my dang blades dont even spin, just my rotor spins. the actual main shaft spins but my head and blades wont spin. Please help guys. And i am new to helis so I am a nooby. lol
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
12-21-2010 04:17 AM  9 years ago
jschenck

rrProfessor

La Vista, NE.

MyPosts All Forum Topic
There is a bolt that goes through the middle of the main head into the shaft. Either it's missing or you missed the hole in the shaft.
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
12-21-2010 04:17 AM  9 years ago
Heli 770

rrProfessor

USA.

MyPosts All Forum Topic
Did you put the screw in head block to the main shaft?
SHARE  PM  EMAIL  Attn:RR
12-21-2010 04:18 AM  9 years ago
jdro2322

rrNovice

Baton Rouge

MyPosts All Forum Topic
im checking i'll let yall know
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
12-21-2010 04:31 AM  9 years ago
jdro2322

rrNovice

Baton Rouge

MyPosts All Forum Topic
i checked both of those screws and they are both on. so i took them off and put them back on and my blades still wont spin. its like theyre freely spinning without any friction.
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
12-21-2010 04:38 AM  9 years ago
jschenck

rrProfessor

La Vista, NE.

MyPosts All Forum Topic
this bolt

SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
12-21-2010 04:49 AM  9 years ago
jdro2322

rrNovice

Baton Rouge

MyPosts All Forum Topic
ahh ok let me try
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
12-21-2010 05:15 AM  9 years ago
jdro2322

rrNovice

Baton Rouge

MyPosts All Forum Topic
dang guys i cannot figure it out everything looks identical to the manual. i have checked all of those screw and nothing seems to work. i dont know what to do.
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
12-21-2010 05:21 AM  9 years ago
Ladymagic

rrKey Veteran

South Korea

MyPosts All Forum Topic
Not sure, but it sounds like you didn't install the bolt on the head. Check to make sure you bolted the head through the hole in the upper part of the main shaft. If you've checked it already, check it again. You might have missed the bolt hole on the shaft. To check this, pull up on the head and see if it comes off. If so, then you missed the hole and the bolt is just sitting on top of the the main shaft. Hope that helps you outMellisa
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
12-21-2010 05:22 AM  9 years ago
jaync

rrNovice

Newport NC

MyPosts All Forum Topic
only thing it can be is the upper or lower J-bolt..
SHARE  PM  EMAIL  Attn:RR
12-21-2010 05:22 AM  9 years ago
Michaelm0268

rrApprentice

Louisiana

MyPosts All Forum Topic
You didn't put the bolt connecting head to the shaft!!!!!
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
12-21-2010 05:30 AM  9 years ago
Heli 770

rrProfessor

USA.

MyPosts All Forum Topic
That screw into the head block and hole in the main shaft.
SHARE  PM  EMAIL  Attn:RR
12-21-2010 06:25 AM  9 years ago
jdro2322

rrNovice

Baton Rouge

MyPosts All Forum Topic
I got it! it was weird everything was screwed in right it was actually something wrong with the main gear. the black part that slides on the main shaft seemed to have been stripped or something. i really dont know why. So i put a new one that i had in it and it works fine. That was the problem. Thanks for all the help guys and girls !
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
12-21-2010 12:23 PM  9 years ago
jschenck

rrProfessor

La Vista, NE.

MyPosts All Forum Topic
That was my 2nd guess (first one was the motor was turning backwards) but you said the mainshaft was spinning. With a bad one-way the mainshaft shouldn't/couldn't have been spinning.
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
12-21-2010 05:16 PM  9 years ago
helidevil

rrElite Veteran

Brunswick, ME

MyPosts All Forum Topic
💎Sustaining Member
ah yes, the classic align 250 one-way berring....uh i hate them >_< they strip so easly
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
WATCH
 1 page 949 views TOPIC CLOSED
Home✈️Aircraft🚁Helicoptere-AlignT-REX 250 › Trex 250 please help!!!
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 4  Topic Subscribe

Friday, February 28 - 6:23 pm - Copyright © 2000-2020 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online