RunRyder RC
WATCH
 1 page 487 views POST REPLY
08-13-2010 02:29 AM  8 years agoPost 1
darkfa8

rrElite Veteran

Brick, NJ - USA

My Posts: All  Forum  Topic

I have MKS BLS-950 servos on cyclic in a T700E type model.

I am using the Align Futaba wheels. I have made the servo to bell-crank links the same length per side.

At center stick, 0* pitch, the cyclic bell cranks' slots line up without binding as tested with a 4mm flybar passed through them and the frame. Wash-out arms are level, flybar cage level, paddles level.

My end-points for all servos are 100/100, sub-trim is 30 points on each of the cyclic servos. No dual-rates.

I get +/- 12.5 on collective.

Elevator cyclic pitch: 8* fore/aft

Aileron pitch: 6.5* on one side, 8.5* on the other

My Left/Right bell-crank to swash links are the same length.

Swash AFRs are 50% across the board.

I can't seem to figure out what I'm getting an imbalance on the Aileron throws.

I'm starting to wonder if there is some sort of range defect with one of the servos.

Any insight would be appreciated.

- Dan Goldstein
Team Revolectrix

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
08-13-2010 02:40 AM  8 years agoPost 2
Ironhide

rrVeteran

dexter mi us

My Posts: All  Forum  Topic

Wrong swash mix in your radio ?

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
08-13-2010 03:00 AM  8 years agoPost 3
darkfa8

rrElite Veteran

Brick, NJ - USA

My Posts: All  Forum  Topic

i am using a 8fg, HR3.

My custom 700e has the elevator servo mounted aft of the main shaft.

- Dan Goldstein
Team Revolectrix

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
08-13-2010 02:27 PM  8 years agoPost 4
Ironhide

rrVeteran

dexter mi us

My Posts: All  Forum  Topic

Is it possible that one of the trims is on that channel ?

I remember on my 9c when seting up a 600n that I would get 10 degrees of collective one way and 12 the other way with everything at 90 and zero sub trims . This had me going for a while . Check your trim pots . Maybe swash AFR ? I dunno

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
08-13-2010 02:51 PM  8 years agoPost 5
darkfa8

rrElite Veteran

Brick, NJ - USA

My Posts: All  Forum  Topic

all of my digital trims are at 0 for all flight modes.

i'm going to recheck my main blades for 0* at half-stick, check each blade for 0* with them parallel and perpendicular to the boom.

- Dan Goldstein
Team Revolectrix

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 487 views POST REPLY
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 1  Topic Subscribe

Friday, August 17 - 4:50 am - Copyright © 2000-2018 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online