RunRyder RC
WATCH
 1 page 413 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopter
e-
Electric Battery-Charger-pSupply
› Accucell 8150 Gone Bad?
02-04-2010 01:59 AM  8 years agoPost 1
Regalmat

rrNovice

El Segundo CA

My Posts: All  Forum  Topic

I've had a Acucell 8150 for about a year. I've used it to charge 3cell 800 and 2200 zippy's with no problem. Just recently, cell one on 4 of my 800's and 1 of my 2200's is measuring so far below 3.0V that it kicks off due to low voltage. I don't think I over discharged any of these while flying. I suppose it could be the batteries, but would be surprised if this many went bad the same way so coincedentally.
1. I'm leaning towards a bad balancing board in the charger, but have no idea how to fix it.

2. I've tried using NiMHd programs to bring up cell one above 3.0V with no luck. Any other ideas? Should I take the batteries into the LHS and see if they measure correctly there?

3. I've read somewhere where you can got into a calibration mode on this charger to reset individual voltage readings. Not sure if I should pursue that.

I'm getting a bit worried about this charger because I got 5 new 6s 3000's for my Trex 500 and don't want to mess them up....

PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
02-05-2010 10:28 AM  8 years agoPost 2
Regalmat

rrNovice

El Segundo CA

My Posts: All  Forum  Topic

Any ideas on how to troubleshoot this?

PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 413 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopter
e-
Electric Battery-Charger-pSupply
› Accucell 8150 Gone Bad?
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 1  Topic Subscribe

Thursday, July 19 - 6:44 pm - Copyright © 2000-2018 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online