RunRyder RC
WATCH
 1 page 848 views POST REPLY
HomeRC & Power✈️Aircraft🚁HelicopterFlybarless Rotor Head SystemsOther › Align FBL not always initializing..
01-31-2010 12:04 AM  9 years ago
Topic Vote0Post 1
Locktite

rrVeteran

N.J

MyPosts All Forum Topic
Align FBL not always initializing..
I remember coming across a thread about the Align 3g not always initializing during startup..I checked my sensor wire cable and the pins on the short cable are not in all the way and it seems they keep backing away once plugged in..the long cable is not as bad and it will initialize correctly after the 2nd or 3rd try..Anyone have a answer for this..Thanks
Synergy 766 - SAB Black Thunder 700x2- Black Nitro 650- Align 700X/700N DFC SAB 500 Sport
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-31-2010 12:31 AM  9 years ago
Locktite

rrVeteran

N.J

MyPosts All Forum Topic
Just an update...Now the unit does not initialize at all with either cable..Looks like I have 2 bad cables..Synergy 766 - SAB Black Thunder 700x2- Black Nitro 650- Align 700X/700N DFC SAB 500 Sport
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-31-2010 12:35 AM  9 years ago
Locktite

rrVeteran

N.J

MyPosts All Forum Topic
Taking my sensor wires apart and making sure the pins are all crimped enough..Synergy 766 - SAB Black Thunder 700x2- Black Nitro 650- Align 700X/700N DFC SAB 500 Sport
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-31-2010 12:50 AM  9 years ago
Locktite

rrVeteran

N.J

MyPosts All Forum Topic
Still an issue..I went through setup again and it worked one time after i finished setup..After that all I am geting is a red/green flashing light..Synergy 766 - SAB Black Thunder 700x2- Black Nitro 650- Align 700X/700N DFC SAB 500 Sport
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-31-2010 01:19 AM  9 years ago
Locktite

rrVeteran

N.J

MyPosts All Forum Topic
Yet another update. When I let the heli sit for few minutes and power up it internalizes correctly..If i try to power up right after i power off it fails to initialize..Very weird..Anyone else run into this. I will be flying it tomorrow so we shall see what happens at the field...Will be calling assurance for some new sensor wires as well..Synergy 766 - SAB Black Thunder 700x2- Black Nitro 650- Align 700X/700N DFC SAB 500 Sport
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-31-2010 01:26 AM  9 years ago
george0079

rrElite Veteran

USA

MyPosts All Forum Topic
I noticed the same thing today. I think it may have had something to do with the temps, here. Or maybe the humidity..

When I was at the field, I would have to let it sit for a couple minutes before I tried to turn it back on. But at home, in the warm house, it works every time.
Hell... I can fix that.
Uh oh..
Nope.
It's ***ked!!!
RE-KIT!!!!!
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-31-2010 01:38 AM  9 years ago
Locktite

rrVeteran

N.J

MyPosts All Forum Topic
Well I am actually running into this issue indoors, maybe I wont have the issue outdoors..Hopefully tomorrow at the field it works fine..Temps are going to be around 30Synergy 766 - SAB Black Thunder 700x2- Black Nitro 650- Align 700X/700N DFC SAB 500 Sport
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-31-2010 06:13 AM  9 years ago
steph280

rrElite Veteran

Irvine, California

MyPosts All Forum Topic
I think the only time I saw flashing red/green LED was when I bumped the heli while the 3G was initializing.
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-31-2010 06:01 PM  9 years ago
Locktite

rrVeteran

N.J

MyPosts All Forum Topic
Put a few flights on my FBL 700N and it was awesome..I just had to lower the elevator gain and it was pretty much dialed in..No more flybars for me..Synergy 766 - SAB Black Thunder 700x2- Black Nitro 650- Align 700X/700N DFC SAB 500 Sport
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
02-15-2010 06:05 AM  9 years ago
danieldouville

rrApprentice

Napa, Ca USA

MyPosts All Forum Topic
same problem
im having the same problem, itll initialize every third or forth time, very frustrating, i noticed that my sensor cable plug is very loose and can wiggle at the connection to the main unit. did you see this in yours? how is yours doing now locktite?
Omnidirection shocks and pursuades my soul to ignite
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
02-15-2010 06:26 AM  9 years ago
HiroboFreak

rrVeteran

Central Coast, NSW, Australia

MyPosts All Forum Topic
Mine is the same, doesn't initialise every time.

BUT, I found that when it doesn't initialise & I leave the Tx switched on, just toggle the Rx power & it initialises no problem. Using a JR DSX9/X9303 2.4
(I don't fly like this though, I was merely testing)

This leads me to believe that it has possibly something to do with the 3G trying to initialise before the 2.4 is ready.

Surely there will be a firmware update to rectify this soon enough.
T-rex700n VBar 5.3 Pro | T-rex700e DFC VBar 5.3 Pro | JR DSX9
Team RCBits | Team Lynx
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
02-15-2010 06:35 AM  9 years ago
danieldouville

rrApprentice

Napa, Ca USA

MyPosts All Forum Topic
someone else mentioned trying to rebind to see if that would work
wont a firmware update require a usb or other type of cable? will this come from align? ive downloaded from futaba before, does align have a website setup for this already?
Omnidirection shocks and pursuades my soul to ignite
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
02-15-2010 06:58 AM  9 years ago
HiroboFreak

rrVeteran

Central Coast, NSW, Australia

MyPosts All Forum Topic
The PC interface won't be too far off.T-rex700n VBar 5.3 Pro | T-rex700e DFC VBar 5.3 Pro | JR DSX9
Team RCBits | Team Lynx
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
02-16-2010 04:07 AM  9 years ago
latesleeper

rrApprentice

OH

MyPosts All Forum Topic
I rerouted my sensor wire away from possible sources of interference. When I initially setup my 3G I had the sensor wire running between servos and bundled with my cyclic servo wires on my 700. I was having the same issue of taking one or two power cycles to get the unit to initialize. Since I've seperated the sensor wire away from the other servo wires the unit has been initializing consistently on the bench.
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
02-16-2010 04:13 AM  9 years ago
w12martin

rrVeteran

Chengdu, Sichuan, China

MyPosts All Forum Topic
I've noticed that mine initializes, some times withing a 2 or 3 secondes and some times it takes like a 10 seconds but allways initializes
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 848 views POST REPLY
HomeRC & Power✈️Aircraft🚁HelicopterFlybarless Rotor Head SystemsOther › Align FBL not always initializing..
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 3  Topic Subscribe

Sunday, November 17 - 4:54 am - Copyright © 2000-2019 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online