RunRyder RC
WATCH
 1 page 455 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopterFlybarless Rotor Head SystemsOther › Bad tail drift using futaba T9cap and V Bar
01-24-2010 02:36 AM  8 years agoPost 1
BPINE

rrNovice

San Jose Ca

My Posts: All  Forum  Topic

OK I seem to have a problem after installing a V Bar on my 12s 600, everything seems to work fine but the rudder. I can not get the tail to hold it drifts nose right and I have to hold in some opposite rudder to hold it straight, as soon as I let go of the rudder it starts to drift to the right. One thing odd I have noticed is sometimes when I hook the V Bar back to the lap top the sub trim or center is off, it seems to always be off by about 20. All other models on this radio 2 heli's and 3 planes have no problem.

Blair

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-24-2010 02:03 PM  8 years agoPost 2
Ronald Thomas

rrMaster

Gainesville, Fl, USA

My Posts: All  Forum  Topic

Is the T9 72Mhz or does it have a 2.4 conversion? Also did you check for vibration? What kind of foam are you using for the sensor mount?

Team MikadoUSA 480XXTreme, 550SX, 600SX, 700XXTreme, 800XXTreme!!

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-24-2010 11:51 PM  8 years agoPost 3
BPINE

rrNovice

San Jose Ca

My Posts: All  Forum  Topic

My Futaba is 2.4 and I am using the tape it came with. I have moved the it from the bottom plate under the receiver tray to the top of the tail boom with no change. I thought I had it this morning by turning off the auto trim but I was wrong. Every time I turn the heli off and then turn it back on again the menu that shows center in the Mikado software changes to a different place and I have to readjust the sub trim to make it zero again.

If I plug the Heli in then adjust the sub trim to make it fly correct the tail holds perfect but if I land unplug and plug it back in it is off again.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-25-2010 04:30 AM  8 years agoPost 4
Flying Tivo

rrKey Veteran

Monterrey,NL,Mexico

My Posts: All  Forum  Topic

9C and Revo Mix
Revo mix comes activated on the 9C by default.
You need to disable it.

Recalibrate the whole setup again just in case.

Felipe

If life throws at you lemons......Squirt some lemon juice in the eye of your enemy!!!!

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-25-2010 04:21 PM  8 years agoPost 5
BPINE

rrNovice

San Jose Ca

My Posts: All  Forum  Topic

Got it fixed, the revo mix was turned on in my radio. Everything seems perfect can't wait to get out and fly but so far I can hover it in the parking lot at work turn everything off back on and all is good I think that was it for sure. Thanks so much for your help everyone especially Flying Tivo you are the man. I sure don't remember turning that off on my other two heli's but it is not on in their program, I will never forget this again I can tell you that.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-25-2010 05:40 PM  8 years agoPost 6
Flying Tivo

rrKey Veteran

Monterrey,NL,Mexico

My Posts: All  Forum  Topic

Glad i could help!
Felipe

If life throws at you lemons......Squirt some lemon juice in the eye of your enemy!!!!

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 455 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopterFlybarless Rotor Head SystemsOther › Bad tail drift using futaba T9cap and V Bar
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 3  Topic Subscribe

Monday, August 20 - 12:15 pm - Copyright © 2000-2018 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online