RunRyder RC
 10  Topic Subscribe
WATCH
 2 pages [ <<    <    ( 1 )     2     NEXT    >> ] 2720 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopter
e-
Mikado
Other › Got problem with CC ICE100 + Hacker A40-12S
10-21-2009 02:41 AM  8 years agoPost 1
Qooo

rrApprentice

Hong Kong

My Posts: All  Forum  Topic

I just bought 2 ICE100 from Readyheli. I tried them both on my Logo400 with A40-12S. First of all, I tried the factory default with 6S setup but whenever I popped, the rpm would drop. Whatever settings I changed, the rpm would drop or cut the motor.

Can anyone help? or CC will give a hand? Should I send them back to RH?

Thanks in advance!!

DX7 - FREYA EVO90 SWM - LEPTON EX 6S - LOGO400 VBAR 6S - LOGO600 VBAR 12S

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-21-2009 03:57 AM  8 years agoPost 2
Eco8gator

rrElite Veteran

Palm Beach, FL

My Posts: All  Forum  Topic

By chance did you update to the 3.18 firmware.... if you did go back to 3.16.

Xera Motors
ProBar
Minicopter
Thunder Power

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-21-2009 07:37 AM  8 years agoPost 3
Stolla

rrKey Veteran

Port elizabeth South Africa

My Posts: All  Forum  Topic

Don't know about the factory default as both on my 50 and 75 factory default was for planes on the software, I would get it on the software with usb and check the settings.

Common sense may not be common after all

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-21-2009 01:15 PM  8 years agoPost 4
NTM

rrVeteran

Lloydminster, Alberta, Canada

My Posts: All  Forum  Topic

Even 3.16 didn't work very well with my A40-14S.
The ice's seem to have a bit of trouble when a high pole count outrunner gets anywhere near the saturation point.

PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
10-21-2009 03:16 PM  8 years agoPost 5
Qooo

rrApprentice

Hong Kong

My Posts: All  Forum  Topic

CastleLink is V3.180 in my computer. I had tried both the firmwares of v2.16 and v2.18 in ICE100 but still bad results.

God ... what should I do?

Will CC team reply to this post?

DX7 - FREYA EVO90 SWM - LEPTON EX 6S - LOGO400 VBAR 6S - LOGO600 VBAR 12S

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-21-2009 03:37 PM  8 years agoPost 6
Eco8gator

rrElite Veteran

Palm Beach, FL

My Posts: All  Forum  Topic

I used a hacker A30-12XL on my heli with this ESC.

What settings are you using. I hope your not using outrunner mode... I never got that setting to work well.

Xera Motors
ProBar
Minicopter
Thunder Power

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-21-2009 04:57 PM  8 years agoPost 7
Qooo

rrApprentice

Hong Kong

My Posts: All  Forum  Topic

I am using outrunner mode. If I change to others, motor will cut once I hit the pitch ...

If you use A30-12XL(770kv), what pinion are you using? Timing? What headspeed can you get?

I had already changed back to firmware v2.16.

Many thanks!

DX7 - FREYA EVO90 SWM - LEPTON EX 6S - LOGO400 VBAR 6S - LOGO600 VBAR 12S

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-22-2009 04:16 AM  8 years agoPost 8
Qooo

rrApprentice

Hong Kong

My Posts: All  Forum  Topic

If ICE100 has problem with 8pole motors, then what motor should I use on my Logo400?

DX7 - FREYA EVO90 SWM - LEPTON EX 6S - LOGO400 VBAR 6S - LOGO600 VBAR 12S

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-22-2009 10:36 PM  8 years agoPost 9
MrNiceGuy

rrVeteran

Melbourne, FL

My Posts: All  Forum  Topic

The Z-30 in my Stretched Logo 10 is an 8 pole motor and it runs fine with an ICE 100.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-22-2009 11:44 PM  8 years agoPost 10
growmaster4

rrApprentice

rohnert park ca

My Posts: All  Forum  Topic

what is the current limiting set to?try either light or disabled

i2 put the art in your part

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-23-2009 03:16 AM  8 years agoPost 11
Qooo

rrApprentice

Hong Kong

My Posts: All  Forum  Topic

I tried Timing 0,5,10 ... all of them will drop rpm seriously or cut the motor suddenly. I also tried Gov gain 15,25,35 ... none of them would work well.

I upload the setting report. I choose 8pole, outrunner ... did I make some wrong settings?

DX7 - FREYA EVO90 SWM - LEPTON EX 6S - LOGO400 VBAR 6S - LOGO600 VBAR 12S

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-23-2009 03:26 AM  8 years agoPost 12
almond

rrNovice

mexico puebla

My Posts: All  Forum  Topic

why you dont try usind the ice 100 with out the governor mode, just with fixed endpoints.?? im running mine like that and have no problems

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-23-2009 04:56 AM  8 years agoPost 13
Qooo

rrApprentice

Hong Kong

My Posts: All  Forum  Topic

I remember I tried it too and I will try "fixed endpoints" again but why not Governor mode?

DX7 - FREYA EVO90 SWM - LEPTON EX 6S - LOGO400 VBAR 6S - LOGO600 VBAR 12S

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-23-2009 05:31 PM  8 years agoPost 14
Qooo

rrApprentice

Hong Kong

My Posts: All  Forum  Topic

Today, one of my friend lent me a Scorpion 1400kv(10pole) which worked perfect. No problem at all !!

Will CC solve this problem with the firmware?

DX7 - FREYA EVO90 SWM - LEPTON EX 6S - LOGO400 VBAR 6S - LOGO600 VBAR 12S

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-25-2009 02:39 AM  8 years agoPost 15
Steff Giguere

rrProfessor

St-Eustache, Quebec, Canada

My Posts: All  Forum  Topic

I thought the ICE 100 was max 8S battery. Here is what it says in their description: Castle Creations Phoenix Ice 100A 8s (33.6V) Brushless ESC

This might be your problem...

Team Synergy, Rail blades, Team Scorpion, V-Team

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-25-2009 03:15 AM  8 years agoPost 16
Qooo

rrApprentice

Hong Kong

My Posts: All  Forum  Topic

I have 6S setup which should be fine with ICE100.

DX7 - FREYA EVO90 SWM - LEPTON EX 6S - LOGO400 VBAR 6S - LOGO600 VBAR 12S

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-27-2009 03:31 AM  8 years agoPost 17
almond

rrNovice

mexico puebla

My Posts: All  Forum  Topic

today i fly my ice 100 with gov mode to know if there is any difference, and what i noticed is that fliying with gov mode my pack runs out in 3:10, and in the other side fliying with fixed endpoints my flight time was over 4:00.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-27-2009 12:17 PM  8 years agoPost 18
Qooo

rrApprentice

Hong Kong

My Posts: All  Forum  Topic

what volt did you have after 3m10s in gov mode?
what volt did you have after 4m in fixed endpoints?

It is strange to me when gov mode consumes more battery ...

DX7 - FREYA EVO90 SWM - LEPTON EX 6S - LOGO400 VBAR 6S - LOGO600 VBAR 12S

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-28-2009 01:08 AM  8 years agoPost 19
almond

rrNovice

mexico puebla

My Posts: All  Forum  Topic

WITH 3.10 SEG IM NOT SURE ABOUT THE VOLTAGE BUT I PUT BACK 400MAH TO THE PACK, AND WITH 4 MIN I PUT BACK 450MAH.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
11-08-2009 08:26 AM  8 years agoPost 20
Qooo

rrApprentice

Hong Kong

My Posts: All  Forum  Topic

New Story ... ICE FIRE ...

DX7 - FREYA EVO90 SWM - LEPTON EX 6S - LOGO400 VBAR 6S - LOGO600 VBAR 12S

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 2 pages [ <<    <    ( 1 )     2     NEXT    >> ] 2720 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopter
e-
Mikado
Other › Got problem with CC ICE100 + Hacker A40-12S
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 10  Topic Subscribe

Wednesday, June 20 - 8:58 am - Copyright © 2000-2018 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online