RunRyder RC
WATCH
 1 page 360 views Topic Closed
HomeRC & Power✈️Aircraft🚁HelicopterRadio - Servo - Gyro - Gov - Batt › 9256 twitches with Spartan on bench set-up. is this normal?
09-21-2009 02:25 AM  11 years ago
Topic Vote0Post 1
carcrasher

rrElite Veteran

east coast

MyPosts All Forum Topic
9256 twitches with Spartan on bench set-up. is this normal?
I updated the firmware to the latest version from the Spartan website. when I set it up the servo twitches like crazy, even with no inputs. I tried a different servo and it did the same thing. I'm trying to set it up using a 14mz. My atv's are 100% and my gain was set to 70% on the bench. I already put in a service ticket but I wanted to see if anyone knows what could be wrong. Just to let everyone know. I'm using a fromeco 4800mah battery, arizona reg, and 8ch fasst rx. I had a spectrum voltage reg but I took that out to make sure it wasn't the problem. the battery was charged for the bench set-up. So I know it's not the battery. what could it be?
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
09-21-2009 02:58 AM  11 years ago
smallplanes

rrElite Veteran

S.C. ,SSA

MyPosts All Forum Topic
Try lowering you gain to about 35
Spectra G 26cc
Jewel
Bat 27cc
Trex 700<br
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR
09-21-2009 03:05 AM  11 years ago
carcrasher

rrElite Veteran

east coast

MyPosts All Forum Topic
OK. I'll give that a try and report back.
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
09-21-2009 03:22 AM  11 years ago
carcrasher

rrElite Veteran

east coast

MyPosts All Forum Topic
Same thing, constant twitching. I tried using my align 2 in 1 and using a step-down reg on the servo and it still acted up. I then tried my 9257 from my 500 after i changed the settings using the flashlink and it still twitches like crazy. what gives?
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
09-21-2009 04:50 AM  11 years ago
gorn

rrElite Veteran

Western Australia

MyPosts All Forum Topic
you do know that after an update you have to set the gyro up again?
So you have to select the correct servo type etc etc.
I bet thats whats going on.
Incorrect servo type, and the the gyro is sending the wrong pulse width to the servo.
For the love of the hobby
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR
09-21-2009 08:22 AM  11 years ago
carcrasher

rrElite Veteran

east coast

MyPosts All Forum Topic
Gorn
I did that twice. Once for the 9256 then for the 9257. It still twitched like crazy.
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
09-21-2009 08:26 AM  11 years ago
gorn

rrElite Veteran

Western Australia

MyPosts All Forum Topic
rudder gain is definately plugged into ch 5?
Do you have the usb programme cable?
If you do, then have a look at what actual gain the gyro is seeing in the software.
It will tell you at the bottom of the programme window.
For the love of the hobby
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR
09-22-2009 12:51 AM  11 years ago
carcrasher

rrElite Veteran

east coast

MyPosts All Forum Topic
Rudder gain is plugged into channel 5. Yes, I have the USB cable. I have to say Spartan(Angelos) replied quickly to my open ticket. I did a diagnostic test as per what Angelos told me to do. It's seeing a gain of 35%.
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
09-22-2009 03:17 AM  11 years ago
gorn

rrElite Veteran

Western Australia

MyPosts All Forum Topic
hmmm, well all sounds correct.

Very odd that its only after the update.
Have you tried re-loading the update file again?

Besides that, Im out of ideas as to what it could be
For the love of the hobby
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR
09-22-2009 03:22 AM  11 years ago
Thumpernator

rrKey Veteran

Senoia, Georgia, USA

MyPosts All Forum Topic
Can you go back to the old version and see if it works?Dave
I keep on thinking, but nothing's happening. Knuk, Knuk, Knuk
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
09-22-2009 08:57 AM  11 years ago
carcrasher

rrElite Veteran

east coast

MyPosts All Forum Topic
I haven't tried to reload the old software. Angelos told me to send to back to have serviced.
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
WATCH
 1 page 360 views Topic Closed
HomeRC & Power✈️Aircraft🚁HelicopterRadio - Servo - Gyro - Gov - Batt › 9256 twitches with Spartan on bench set-up. is this normal?
Print TOPIC

 3  Topic Subscribe

Wednesday, January 20 - 6:46 pm - Copyright © 2000-2021 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online