RunRyder RC
WATCH
 1 page 360 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopter
e-
Electric Battery-Charger-pSupply
› Is there something wrong..??
06-05-2009 09:42 AM  9 years agoPost 1
Gyronut

rrProfessor

Martinsville In.

My Posts: All  Forum  Topic

Last weekend the club sponcered a heli flyin and I brought my electric helis along with my Hyperion 610 I charger.

After I had exhausted my charged batts I started chargeing and discovered my batts becoming quite warm during the charge cycle which is very unusual.

I stopped chargeing and called it quits for the day, brought all the stuff home and began chargeing in my shop.
I use a 20amp switch mode pwr supply.

Now my charge cycles are back to normal with no elevated batt temps during charge cycle.

I normally charge at 2C but at the field I could only charge at 1C.

Any takers on this one..??

Rick

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
06-05-2009 10:04 AM  9 years agoPost 2
naked painter

rrVeteran

Mid glamorgan uk

My Posts: All  Forum  Topic

Hi

Did you let the lipo temp reduce to ambient before charging?

PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
06-05-2009 11:59 AM  9 years agoPost 3
Gyronut

rrProfessor

Martinsville In.

My Posts: All  Forum  Topic

Oh yes...............

Rick

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 360 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopter
e-
Electric Battery-Charger-pSupply
› Is there something wrong..??
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 0  Topic Subscribe

Friday, August 17 - 10:25 pm - Copyright © 2000-2018 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online