RunRyder RC
 1  Topic Subscribe
WATCH
 1 page 470 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopter
e-
Blade
Blade CP Pro › couple problems im having
01-17-2009 12:33 AM  9 years agoPost 1
Jrchkn

rrNovice

honolulu, HI

My Posts: All  Forum  Topic

well just got all the parts finally and have put it all together.

mysetup.

micro heli alum frame
micro heli alum swash
micro heli dual tail motor setup
micro heli autorotation hub/gear set
cf tail blade
g90 gyro
alum boom
eflite 370 brushless
caastle pheonix 10 esc

stock servos and rx/tx

well just put it all together and my esc is ramping like crazy. if i move the stick up even t he tiniest bit the main blades start spining and just ramping all the way up..have no control over throttle.

second is a crazy wobble problem.

just got into rc helis and this one is causing mass amounts of frustration.

PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
01-19-2009 04:15 AM  9 years agoPost 2
rc_aurora

rrApprentice

Claremont, NH

My Posts: All  Forum  Topic

Are you sure you hooked up the wires correctly?
Also I would take off that dual tail, and put on a direct drive tail...IMO





Sweaty palms are only the beginning..........

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-19-2009 07:59 AM  9 years agoPost 3
itsjojo

rrKey Veteran

North East Pennnsylvania

My Posts: All  Forum  Topic

Read you posts trying to see what radio Tx your using.

Did you look into programing the Esc and seeing how the throttle is set?

Have you ruled out any idle up issues?

Is your esc wire plugged in the receiver in the correct orientation?

I'd immediately look at: 1) connections 2) esc programing 3) Tx
programing.

If you have questions on any of these questions let me know. I'll get back to you.
Jojo

JoJo
Foreseeing My Flybarless Future!

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-19-2009 04:17 PM  9 years agoPost 4
Gyronut

rrProfessor

Martinsville In.

My Posts: All  Forum  Topic

Sorry for me asking but did this thing work prior to you tearing all apart..??

Regards

Rick

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-19-2009 10:38 PM  9 years agoPost 5
Jrchkn

rrNovice

honolulu, HI

My Posts: All  Forum  Topic

thanks guys we have discovered the esc i got off here is still in gov. mode.

PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
01-19-2009 11:35 PM  9 years agoPost 6
itsjojo

rrKey Veteran

North East Pennnsylvania

My Posts: All  Forum  Topic

Glad you got it figured out. That's only the beginning. You'll see more things that stump you I'm sure. Keep plugging. It's a lot of fun!

Jojo

JoJo
Foreseeing My Flybarless Future!

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-19-2009 11:39 PM  9 years agoPost 7
Jrchkn

rrNovice

honolulu, HI

My Posts: All  Forum  Topic

yeah.. haha.

just got a blade 400 this mornin for 250 thing was flown once.

wondering where i can get a castle link for my mac to program the esc

PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 470 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopter
e-
Blade
Blade CP Pro › couple problems im having
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 1  Topic Subscribe

Friday, June 22 - 10:26 am - Copyright © 2000-2018 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online