RunRyder RC
WATCH
 1 page 674 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopter
e-
Mikado
Logo 600 › 600 3d tail wag
02-05-2008 02:40 AM  10 years agoPost 1
smartguy

rrVeteran

Corona, CA

My Posts: All  Forum  Topic

hey guys, i just tried to trim out my new 6003d but i get this bad tail wag, i have a 611 gyro and servo new, everything else is new, i checked and re-checked it and still the wag, i even swapped the gyro and still has the wag, anyone have the same problem?? belts had good tension, i read on this forum some time ago who posted about the rachet feel of the tail grips any info guys?

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
02-05-2008 04:09 AM  10 years agoPost 2
Eco8gator

rrElite Veteran

Palm Beach, FL

My Posts: All  Forum  Topic

Need more info on your setup. Pictures?

My 611 holds like a vice.

A gove that isnt working well, or vibration are my 2 guesses for now.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
02-05-2008 05:18 AM  10 years agoPost 3
cptsnoopy

rrApprentice

Phoenix, AZ USA

My Posts: All  Forum  Topic

Did you do anything to provide anti-static protection? That is a long shot as mine only kicked out every 20 to 30 seconds but others have had it happen worse. Once I added the anti-static wire to the tailbox/boom it went away. If you are using governor mode on your esc you could turn it off for a quick hover to see if the wag goes away. Gov mode can cause wag in certain cases.

PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
02-05-2008 06:35 AM  10 years agoPost 4
smartguy

rrVeteran

Corona, CA

My Posts: All  Forum  Topic

im using a castel creation 85hv in governor mode, tango 45-08 motor three 9252 for cyclic, medusa bec, radiz 600 mm mains and radis 95mm tail blades, 10 cell 3850 extremes, spectrum rx.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
02-05-2008 08:29 AM  10 years agoPost 5
OICU812

rrMaster

Edson, Alberta, Canada

My Posts: All  Forum  Topic

If you put the CC esc in fixed mode do you still have wag? Several peeps have had wag with CC in gov mode if your gov gain is not set properly on the CC it can create a wag from a small surge in the esc gov. Please check this by trying fixed mode on your esc and run s shallow vcurve.

...Once upon a time there were Nitros, flybars and frequency pins...

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
02-05-2008 08:32 AM  10 years agoPost 6
OICU812

rrMaster

Edson, Alberta, Canada

My Posts: All  Forum  Topic

Ooops sorry snoopy already brought this up, me bad.

...Once upon a time there were Nitros, flybars and frequency pins...

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
02-05-2008 08:50 AM  10 years agoPost 7
smartguy

rrVeteran

Corona, CA

My Posts: All  Forum  Topic

run s shallow ,,,, what does that mean?

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
02-05-2008 08:52 AM  10 years agoPost 8
OICU812

rrMaster

Edson, Alberta, Canada

My Posts: All  Forum  Topic

When trying fixed throttle run shallow curve such as 77,75,73,75,77

Something like that, shallow "V".

...Once upon a time there were Nitros, flybars and frequency pins...

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
02-05-2008 09:17 AM  10 years agoPost 9
smartguy

rrVeteran

Corona, CA

My Posts: All  Forum  Topic

ok,,got ya,,ill try fixed airplane mode and run v pitch shallow curve.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
02-05-2008 07:10 PM  10 years agoPost 10
smartguy

rrVeteran

Corona, CA

My Posts: All  Forum  Topic

tried that this morning and still got he wag

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
02-05-2008 07:16 PM  10 years agoPost 11
RockinRyan

rrApprentice

Yarmouth, Maine

My Posts: All  Forum  Topic

Did you check that your tail blade grips are smooth? I've heard that there are problems with the thrusted tail on these helis - particularly if you swing too large or heavy a tail blade. I have a tail tick right now that I need to track down too but mine's more likely ESD.

I actually just bought an aftermark tail assembly myself so I can rule this out on mine.

For your situation I'd make sure everything in the tail is silky smooth, right from the tail gyro all the way back. I'm sure you've experimented with your gyro gain and radio settings so I'm pushing the mechanical problem options at you.

Ryan

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
02-05-2008 09:46 PM  10 years agoPost 12
smartguy

rrVeteran

Corona, CA

My Posts: All  Forum  Topic

roger that, im leaning towards the thrust bearings myself, it was rachety when i put it together, ill put on a quik uk tail and see if that works, off of my align 600.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
02-05-2008 10:16 PM  10 years agoPost 13
RockinRyan

rrApprentice

Yarmouth, Maine

My Posts: All  Forum  Topic

Exactly the brand/mod I'm going to try. I'm told to use the Align pitch slider to match up.

Seems like you're well on your way!
Ryan

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
02-05-2008 10:33 PM  10 years agoPost 14
smartguy

rrVeteran

Corona, CA

My Posts: All  Forum  Topic

thats what im gonna try,,ill let u know if that works, i had the same tail wag on my align 600 when i switched to the new plastic thrust bearing from align, i had to use 92mm blades and the tail wag went away, i switched to the quik uk tail and 92mm blades and the tail is rock solid, something about the diameter of the rotating surface.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
02-06-2008 12:16 AM  10 years agoPost 15
OICU812

rrMaster

Edson, Alberta, Canada

My Posts: All  Forum  Topic

The top thrust in the grip of course should be able to turn inside the grip, the bottom one of course not. They should be tight on the hub however not have to force them on at all. If you feel they were tight to get one take off and sand carefully with some 600 grit or 1000 grit sandpaper till you can easily without slop slide the bearings and tr grip assmebly onto the hub. There should be no issue with the stock grips or any wag. I have had over 10 Logos now, not one with this wag issue you speak of. I have had some tight bearing fits, but pre sanded for no bind or friction. Also please examine that the slider itself slides nicely and if you feel there is any grab at all, turn shaft and carefully give a quick buff with a fine grit as well.

...Once upon a time there were Nitros, flybars and frequency pins...

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
02-06-2008 05:37 AM  10 years agoPost 16
smartguy

rrVeteran

Corona, CA

My Posts: All  Forum  Topic

this is my fifth Logo build, the other build went perfect and they all fly silky smooth.
i have another 600 3d nib, i was going to sell but now i might just build it to fly, i just bought a actro 24-04 for it, hope it doesnt have this problem

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 674 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopter
e-
Mikado
Logo 600 › 600 3d tail wag
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 2  Topic Subscribe

Monday, December 10 - 7:25 pm - Copyright © 2000-2018 RunRyder   EMAILEnable Cookies

The RC discussion world needs to consolidate. RR is now one choice for that. Its software is cutting edge. It hosts on-topic advertising. Help RR increase traffic buy making suggestions, posting in RR's new areas (sites) and by spreading the word.

The RunRyder Difference

• Category system to allow Rep/Vendor postings.
• Classifieds with sold (hidden) category.
• Classifieds with separate view new.
• Answer PMs offsite via email reply.
• Member gallery photos with advanced scripting.
• Gallery photo viewer integrated into postings.
• Highly refined search with advanced back end.
• Hosts its own high end fast response servers.
• Hosts thousands of HD event coverage videos.
• Rewrote entire code base with latest technology.
• No off-topic (annoying) click bait advertising.
Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online