RunRyder RC
WATCH
 1 page 682 views Post Reply
Home✈️Aircraft🚁HelicopterAlignOther › aerospire gov question
08-02-2007 03:20 AM  13 years ago
Topic Vote0Post 1
jetblue2135

rrVeteran

Atlanta, GA

MyPosts All Forum Topic
aerospire gov question
I unplugged my governor today to move it from one side of the heli to the other, plugged it back in correctly and the throttle servo is not responding to stick input. There is power to the servo but it simply does not move. Any ideas?
Align I Team Futaba I Thunder Power I
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
08-02-2007 03:29 AM  13 years ago
WJackson

rrElite Veteran

Smyrna, Delaware

MyPosts All Forum Topic
Let me know when you get an answer, buddy had same thing. Got to be something we're doing wrong.!RIP Roman
Bill Jackson
AlignUSA
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
08-02-2007 03:31 AM  13 years ago
javen13

rrNovice

Long Island,NY-USA

MyPosts All Forum Topic
I would try reseting your thottle low and high points on the governor. Just to let you know the thottle servo wont moving during this process.
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
08-02-2007 03:32 AM  13 years ago
jetblue2135

rrVeteran

Atlanta, GA

MyPosts All Forum Topic
this happened to me the first time when i set it up, I just cant remember what I did to fix it, ill go try to figure it out now and get back to you guys with an answerAlign I Team Futaba I Thunder Power I
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
08-02-2007 03:34 AM  13 years ago
WJackson

rrElite Veteran

Smyrna, Delaware

MyPosts All Forum Topic
thats what we were tring to do , set end points. The numbers would change as we moved the tx stick up but the servo would not and it would say bad endpoints??RIP Roman
Bill Jackson
AlignUSA
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
08-02-2007 03:57 AM  13 years ago
jetblue2135

rrVeteran

Atlanta, GA

MyPosts All Forum Topic
mines just reading 0 now for idle and high endpoints...ugh! PITA!Align I Team Futaba I Thunder Power I
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
08-02-2007 04:25 AM  13 years ago
BOOGIE

rrElite Veteran

LAFAYETTE LA

MyPosts All Forum Topic
You may be holding down the button too long when you set the end point. You just tap the button to set the end pointsMSH USA / Lynx Heli Innovations
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
08-02-2007 04:31 AM  13 years ago
jetblue2135

rrVeteran

Atlanta, GA

MyPosts All Forum Topic
thats what i did but my idle and high are reading zero, when they should be reading 11,329 or some high number like that for the servo pulse. Everythingis connected correctly and the servo works fine when i plug it directly into the receiver.Align I Team Futaba I Thunder Power I
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
08-02-2007 04:35 AM  13 years ago
BOOGIE

rrElite Veteran

LAFAYETTE LA

MyPosts All Forum Topic
Call them tomorrow there CS is great! http://www.aerospire.com/aerospire.htmlMSH USA / Lynx Heli Innovations
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
08-02-2007 04:54 AM  13 years ago
joseheli

rrApprentice

Orange Park, FL

MyPosts All Forum Topic
I had the same problem, What you have to do is first throttle ATV's has to be 100% I then check the throttle curve to be 0 to 100 on normal, I lower the throttle trim all the way down, now the throttle arm has to open all the way and close all the way. all this is with the throttle servo cable plug directly to the receiver. Then wend you do all that, cut down the heli power, unplug the throttle servo from the rx and connect it to the Gov and plug the GOV cable that goes to the throttle channel. Then I put the throttle trim to normal. If you have set correctly perpendicular the links that open the carburetor support to be at idle position. The Gov would not let you to move the servo in till you have the LCD display out, that is why it has to be at idle position before you start setting it up. Then with the throttle stick all the way down turn on the heli power and go to setting mode. Wend you go to setting the idle it suppose to be in idle already so just program idle move to program high position move the stick all the way up to set it then do the test, the Gov will show you the program position then you are done!! I hope this help.."No crash, No gain"
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
08-02-2007 05:09 AM  13 years ago
Aerospire

rrApprentice

Honolulu, HI

MyPosts All Forum Topic
If the "SET IDLE, HIGH" value shows 0, double check the wire to the RX Throttle input is plugged in ok. If it still shows 0, try the other wire that comes with MultiGov. If at that point, it still shows 0, something is wrong so you will need to mail it back to us to have it checked out.

bob
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
08-02-2007 07:59 AM  13 years ago
Paul Susbauer

rrApprentice

Hillsboro, OR

MyPosts All Forum Topic
Make sure and also cycle the power after you have done any changes with the programming box, as the servo will not move until after you've cycled power. I hotstarted my 600 as I didn't realize that it did that as I was programming it from memory as my instructions were at home. (whoops)

--Paul
Ineptitude - If you can't learn to do something well, learn to enjoy doing it poorly.
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
08-02-2007 01:49 PM  13 years ago
jetblue2135

rrVeteran

Atlanta, GA

MyPosts All Forum Topic
theres something wrong with the gov...I'll just send it in, aerospire is very helpful and has great customer serviceAlign I Team Futaba I Thunder Power I
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 682 views Post Reply
Home✈️Aircraft🚁HelicopterAlignOther › aerospire gov question
Print TOPIC

 2  Topic Subscribe

Thursday, September 24 - 9:10 am - Copyright © 2000-2020 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online