RunRyder RC
WATCH
 1 page 587 views Post Reply
Home✈️Aircraft🚁HelicopterHelicopter Main Discussion › Need help with V-balancer and Schulze charger
05-26-2007 11:00 PM  13 years ago
Topic Vote0Post 1
alexsand17

rrNovice

Where no Stupidity Exist

MyPosts All Forum Topic
Need help with V-balancer and Schulze charger
I'm using the V-balancer with the schulze charger. During half way or 20 mins into charging and balancing, the V-balancer turn off the link funtion. I use the link between the charger and balancer 20 min. into charging, the balancer stop the link and only balancing battery.
SHARE  PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
05-26-2007 11:52 PM  13 years ago
Dennisu

rrVeteran

Langley, B.C. Canada

MyPosts All Forum Topic
alexsand17

I use an ICE charger and a v-balance and they work perfectly together. You may have a bad cell in the battery and the balancer is shutting down because of that. In link mode it is a backup in case the charger malfunctions or if it detects a badly unbalanced condition. Also you have a 10 amp limit on the v-balance and if you exceed that I would presume it cannot balance fast enought to stay within limits and would also shut down. Try another battery or if charging at over 10 amps try a lower setting and see.
SHARE  PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
05-27-2007 09:25 AM  13 years ago
alexsand17

rrNovice

Where no Stupidity Exist

MyPosts All Forum Topic
Thanks, I charge only 3 Amps.

Alex
SHARE  PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
05-27-2007 12:18 PM  13 years ago
frebou

rrKey Veteran

Montreal / Canada

MyPosts All Forum Topic
I'm having a similar problem with my schulze 636 (330 works ok) and the VBalancer. It reset and returns to balancing mode but only when the charge is done.

My problem is that it does not permit me to see how much mAh I've been putting back into it!

I've tried to talk with schulze and flightpower without success. I only had the canadian rep of flightpower told me he had the same problem with is 636...
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
06-01-2007 08:09 PM  13 years ago
alexsand17

rrNovice

Where no Stupidity Exist

MyPosts All Forum Topic
Anyone know what happen, i only charge 1.5A and it still don't work.
SHARE  PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
06-01-2007 08:13 PM  13 years ago
Jag72

rrProfessor

South of Boston

MyPosts All Forum Topic
Weird?
I have been using my vbalancer with my schultze 6-330 and it works perfectly
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
06-01-2007 08:25 PM  13 years ago
alexsand17

rrNovice

Where no Stupidity Exist

MyPosts All Forum Topic
I'm use the same setup 6-330, hey Anthony what version is your charger?
SHARE  PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
06-01-2007 08:28 PM  13 years ago
Jag72

rrProfessor

South of Boston

MyPosts All Forum Topic
6-330d
I have an older version...it's been about 2yrs now? Not sure what version that is though...not the new one though
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
06-01-2007 08:32 PM  13 years ago
alexsand17

rrNovice

Where no Stupidity Exist

MyPosts All Forum Topic
Mine is about the same time. How many amps are you charging?
SHARE  PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
06-01-2007 09:05 PM  13 years ago
Jag72

rrProfessor

South of Boston

MyPosts All Forum Topic
I charge at 4amps
......
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
06-02-2007 04:57 AM  13 years ago
alexsand17

rrNovice

Where no Stupidity Exist

MyPosts All Forum Topic
I finally found out the problem. I replace a new 10A fuse. Now it work perfectly.
SHARE  PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
06-02-2007 06:25 AM  13 years ago
frebou

rrKey Veteran

Montreal / Canada

MyPosts All Forum Topic
happy you found it! I'll check with mine if my problem could have the same solution... maybe!
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 587 views Post Reply
Home✈️Aircraft🚁HelicopterHelicopter Main Discussion › Need help with V-balancer and Schulze charger
Print TOPIC

 2  Topic Subscribe

Thursday, January 21 - 3:21 pm - Copyright © 2000-2021 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online