RunRyder RC
WATCH
 1 page 517 views Post Reply
05-21-2007 08:21 PM  13 years ago
Topic Vote0Post 1
nexusos46

rrApprentice

Pasadena area, Ca USA

MyPosts All Forum Topic
OS 61 WC enigne!
Hi to all:

I have a eagle 98 heli, with a OS 61 WC engine, it has some good use on it do not know how much, because I bought the heli used, - Question from about 1/2 throttle and on the engine has a small miss to it, is this engine maybe worn out? Or glow plug to old ect, has anybody had this problem? - Other then that the engine starts and idles good.

Thanks.
: Confused:
I Fly - I Crash - I Fix - I Fly!!!
SHARE  PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
05-23-2007 10:49 PM  13 years ago
Fixit

rrElite Veteran

UK

MyPosts All Forum Topic
I’ve just fitted a set of bearings in my (OS61) and now I’m having exactly the same trouble as you, idles fine then misses up to hover then starts to speed up and lean out?
Adjusting the main needle makes no difference.
I haven’t touched the settings and it was fine before I fitted the bearings
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
05-23-2007 11:54 PM  13 years ago
rotor- shark

rrVeteran

uk

MyPosts All Forum Topic
sounds like an air leak folks.check all the seals and o rings for leaks.all comments are my opinion only!
SHARE  PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
05-24-2007 01:40 AM  13 years ago
Fixit

rrElite Veteran

UK

MyPosts All Forum Topic
Well I did fit new gaskets on the head and crank case but the crab might not be sealing right, the fine metal washer that goes in before the crab was slightly bent.
SHARE  PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 517 views Post Reply
Print TOPIC

 1  Topic Subscribe

Friday, January 22 - 10:32 pm - Copyright © 2000-2021 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online