RunRyder RC
 2  Topic Subscribe
WATCH
 1 page 801 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopter
e-
Align
Other › f 401 and 9560 again, tail wag.... sorry
02-06-2006 05:46 PM  12 years agoPost 1
heliflight

rrApprentice

uk

My Posts: All  Forum  Topic

hi, just flown my model with 401 and 9560 for the first time, i too have the same problem,the tail wags in a way i just can not get rid of, it works fine in normal mode, is the ball position on the servo the root of the problem here or does that help to improve another problem...? i have tried messing with the delay, it works best at 0 like you say,have a ff9 tx, have it in avc mode with both sens set down to 35, am i missing something here or is it just the ball pos...? i take it you do run it in ds mode on too?
help please as i thought this was going to be the answer to get it to fly well...also does the tail blade made a diff???, would you run plastic or carbon...?its on a xl, sorry as i know its been covered before....

PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
02-06-2006 07:54 PM  12 years agoPost 2
darrens

rrKey Veteran

United Kingdom

My Posts: All  Forum  Topic

Yes for DS mode and 0 delay. the ball position is very important, you must use the round servo horn on the innermost hole. Also the control rod must be friction free.

He who dies with the most toys is the winner!

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
02-06-2006 10:26 PM  12 years agoPost 3
heliflight

rrApprentice

uk

My Posts: All  Forum  Topic

had it on the round horn, inner most hole, and it was wagging like a good un...., the pushrod is free as the way i have the servo its sitting on the edge of the tail plan mount, i just feel that i have missed something really simple here...

PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
02-06-2006 10:40 PM  12 years agoPost 4
lavarocks

rrApprentice

Rochester, NY

My Posts: All  Forum  Topic

Is the pitch slider on the tail super smooth? You may have to loosen up the links on that so it doesnt get stuck half way through it's travel.

Also, make a new hole even further in than the inner-most hole so you can get your limit to around 100.

- chuckyteets

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
02-06-2006 11:54 PM  12 years agoPost 5
buster1

rrKey Veteran

Manhattan, NY

My Posts: All  Forum  Topic

make sure the plastic ends that hold the horns are on tight,
I just had the same problem - but one of the platic ends let go and I had to auto in. Before that the tail was wagging and one side may be sliding back and forth you don't know it,
Jeff

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
02-07-2006 03:27 PM  12 years agoPost 6
drdot

rrElite Veteran

So. California, Orange County.

My Posts: All  Forum  Topic

fwiw..

Not to beat a dead horse, but EMI caused most of the wag issues I had with the Rexes...DX 6 radio cured all the problems...

John.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
02-08-2006 01:05 AM  12 years agoPost 7
lbowen

rrApprentice

York S. Carolina-USA

My Posts: All  Forum  Topic

DX6 fixed my tail "twitch" problems but I have had bad sevos that were just not working right and I had one with just one broken tooth that was hard to notice - just wag a little .

lbowen

PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 801 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopter
e-
Align
Other › f 401 and 9560 again, tail wag.... sorry
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 2  Topic Subscribe

Friday, June 22 - 12:37 pm - Copyright © 2000-2018 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online