RunRyder RC
 2  Topic Subscribe
WATCH
 1 page 659 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopterRadio - Servo - Gyro - Gov - Batt › TJ REVMAX PROBLEM " HELP "
11-13-2005 05:19 AM  12 years agoPost 1
Scorf

rrVeteran

Middletown, NY

My Posts: All  Forum  Topic

Ok .. All was fine until today, I was doing some light 3D and then went into a hover and all of a sudden my heli's engine started missing like a bad sparkplug wire or a fouled plug. Now we all know this can't be the cause with a nitro engine so, I check everything I could think of but it still did not go away. Finally I pulled the canopy off and put it in a hover directly in front of me and you can actually see the throttle servo glitch from high to low. It happens so fast that it makes the engine sound like it is missing. I checked all the wire connections, antenna routing Etc and even tried to reset the RevMax and nothing worked. Strange how this happened all of a sudden out of nowhere, it flew just fine last weekend. Anyone come across this problem before ? Any input would be appreciated. Thanks, Scorf

R50V2SE, OS 50 Hyper, 9252's all, 401 w/9253, R149DP RX , RevMax.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
11-13-2005 08:21 AM  12 years agoPost 2
TMoore

rrMaster

Cookeville, TN

My Posts: All  Forum  Topic

Take the RM out of the circuit and see if you still have the problem.

TM

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
11-13-2005 08:30 AM  12 years agoPost 3
DOKEY

rrProfessor

Northamptonshire UK

My Posts: All  Forum  Topic

Mine did the same when the servo was on its way out, also bad engine tuning can be the culprit.

Ryan.

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
11-13-2005 04:19 PM  12 years agoPost 4
Scorf

rrVeteran

Middletown, NY

My Posts: All  Forum  Topic

OK .... I Swaped out the Servo and that did the trick, or at least seems to have solved the problem for now. Thanks for the info !! Scorf

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
11-14-2005 04:58 AM  12 years agoPost 5
Rappy30

rrApprentice

South Riding, VA - US

My Posts: All  Forum  Topic

had the same problem
make sure you gyro/rudder wires do not route anywhere close to your TJ Sensor wire....

I would get throttle "glitches" everytime my tail moved....changed wire locations and all is better.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 659 views POST REPLY
HomeAircraftHelicopterRadio - Servo - Gyro - Gov - Batt › TJ REVMAX PROBLEM " HELP "
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 2  Topic Subscribe

Saturday, June 23 - 6:55 pm - Copyright © 2000-2018 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online