RunRyder RC
 1  Topic Subscribe
WATCH
 1 page 794 views
HelicopterRadio - Futaba FASST › cgy 750 trouble
10-21-2015 06:43 PM  26 months agoPost 1
tonyd12

rrApprentice

hamlin,PA

My Posts: All  Forum  Topic

I have a cgy and I am trying to get it going. I have the radio set up with idle 3 for flight tuning and I am expercinging some issues.
In idle 3 ,test mode tail works very good. After changing to normal mode, i have no tail servo. What am I doing wrong.?

PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
10-21-2015 07:09 PM  26 months agoPost 2
Dr.Ben

rrMaster

Richmond, VA, USA

My Posts: All  Forum  Topic

There is no test mode in the 750. Do you mean LMT mode or are you talking about AVCS versus normal/rate mode?

Do you mean the servo stops moving entirely? Does it resist an attempt to turn the output arm?

Please be detailed in your description so I can help you.

Ben Minor

Team Synergy Team Futaba Team Kontronik USA
Progressive RC

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-22-2015 01:52 PM  26 months agoPost 3
tonyd12

rrApprentice

hamlin,PA

My Posts: All  Forum  Topic

info

well according to the bobby watts video, you can set up a idle 3 mode and use your sub trims to trim out the helicopter in flight. So by doing that, i use a lot of elevator trim. ok back to mechanical setup. However my tail servo only works in this idle 3 mode and not in normal mode. I know its somethink stupid but I dont know where to look. I also know its not the cgy750 fault. I am just looking for some steps to correct this issue.

PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
10-22-2015 03:01 PM  26 months agoPost 4
don s

rrElite Veteran

Chesapeake, VA

My Posts: All  Forum  Topic

What you are talking about is running the gyro in "normal" (vs. AVCS) mode on IU3.

Do you physically have no tail servo action, or does it just not hold the tail steady?

E820, Raptor G4N, X50F/E, E620, Forza 450, and some planks.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-22-2015 04:00 PM  26 months agoPost 5
tonyd12

rrApprentice

hamlin,PA

My Posts: All  Forum  Topic

tail servo

well in idle3. avcs on, but in normal mode no gyro programed. the trouble is in my programing of my t12fgh radio. I just have tob firure out how to turn on/off the avcs.
sorry for the confusion.

PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
10-27-2015 02:13 AM  26 months agoPost 6
Dr.Ben

rrMaster

Richmond, VA, USA

My Posts: All  Forum  Topic

Also be aware that Bobby Watts's video is four firmware versions and nearly 5 years out of date. Darrick Chekas has a current video on You Tube.

Ben Minor

Team Synergy Team Futaba Team Kontronik USA
Progressive RC

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
10-27-2015 02:52 PM  26 months agoPost 7
tonyd12

rrApprentice

hamlin,PA

My Posts: All  Forum  Topic

cgy

thanks I will review again and look for my mistakes.

PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 794 views
HelicopterRadio - Futaba FASST › cgy 750 trouble
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 1  Topic Subscribe

Sunday, December 17 - 7:43 pm - Copyright © 2000-2017 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online