RunRyder RC
 2  Topic Subscribe
WATCH
 1 page 1082 views POST REPLY
HelicopterMiniature Aircraft Whiplash & Fury 55 › Has anyone seen anything like this?
06-19-2015 11:49 PM  35 months agoPost 1
rudyy

rrElite Veteran

E. Amherst, NY

My Posts: All  Forum  Topic

I am into 3rd tank today and is just hovering and all of a sudden, there is a weird noise and the engine quits. I manage to auto it safely in one piece. Initially, I thought the connecting rod was broken as I am not able to crank the engine at all. Then upon close inspection, I find that the engine fan has disintegrated. How possible could that happen?

The good news is everything else looks ok. The bad news is I do not know where I can get a fan.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
06-19-2015 11:57 PM  35 months agoPost 2
JuanRodriguez

rrProfessor

The Villages, Florida

My Posts: All  Forum  Topic

Rudy ,

You sure do have your share of issues !!!! 😱

Been there, done that and old enough to know better.....

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
06-20-2015 02:12 AM  35 months agoPost 3
jbjones

rrVeteran

Columbus, Mississippi

My Posts: All  Forum  Topic

Rudy,

Dang

Sorry to see that. How about I send you my back-up fan? I need to find it first....Is that all you broke?

-JB

Edit: No, I've never seen that...on any model! For a machined piece of aluminium to do that, it'd have to have some kind of flaw in it. Frightening....#1, glad you're not hurt.

Edit2: Looks like it broke at the magnet recess. Possibly a fracture there, and with the force of the fan spinning, it parted ways. Still hard to imagine, but at least you weren't next to it when it let go....wow.

J. B. Jones

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 1082 views POST REPLY
HelicopterMiniature Aircraft Whiplash & Fury 55 › Has anyone seen anything like this?
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 2  Topic Subscribe

Monday, May 21 - 4:18 pm - Copyright © 2000-2018 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online