RunRyder RC
 4  Topic Subscribe
WATCH
 1 page 813 views POST REPLY
Scorpion Power Scorpion Power
Helicopter
e-
Blade
Blade mCPX › Having trouble with the clubheli bl conversion for mcpx
12-15-2011 02:52 AM  5 years agoPost 1
rlmarch

rrApprentice

Titusville, Florida,US

My Posts: All  Forum  Topic

Hi,
Has anyone tried the clubheli bl conv. kit http://www.clubheli.com/mCPX-Comple...LED_p_3592.html

I soldered everything in. It didnt take long. But when I plugged in the battery to the heli. I hear a beep and then a chime sound. Which means one cell and ready. Then when I move the throttle up the motor speeds up for a tenth of a second. Then shuts off and will keep doing that everytime I bring the throttle down and then back up. Triple checked the solder connections and wire placing.
Has anyone tried this setup?
Any help would be appreciated.

Thanks
Robert

PM  EMAIL  Attn:RR
12-15-2011 06:57 AM  5 years agoPost 2
mr dan

rrVeteran

Stockton Calif

My Posts: All  Forum  Topic

sounds like your throttle endpoints need to be recalibrated. Try that first then post back if it doesnt help.

"R.I.P Roman" Citizen 0094 in the Nation

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
12-15-2011 02:21 PM  5 years agoPost 3
turboomni

rrProfessor

East of the Equator

My Posts: All  Forum  Topic

check for a cold solder joint.

Setup is everything, All my heli's can fly far better than I can pilot them

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
12-15-2011 03:09 PM  5 years agoPost 4
rlmarch

rrApprentice

Titusville, Florida,US

My Posts: All  Forum  Topic

I tried setting the endpoints. But, still the same problem. I also tried soldering a 10 ohm resistor between the power of the converter and esc. Same problem so I removed it. I pulled on all the joints I soldered seem ok. I was going to try and hook signal to esc from a separate recover to see if motor still cuts out.
Keep the ideas coming.

Thanks
Robert

PM  EMAIL  Attn:RR
12-16-2011 09:48 PM  5 years agoPost 5
mr dan

rrVeteran

Stockton Calif

My Posts: All  Forum  Topic

I tried setting the endpoints. But, still the same problem. I also tried soldering a 10 ohm resistor between the power of the converter and esc. Same problem so I removed it. I pulled on all the joints I soldered seem ok. I was going to try and hook signal to esc from a separate recover to see if motor still cuts out.
Keep the ideas coming.

Thanks
Robert
Dont get me wrong when I ask you this please!
How did you set your throttle endpoints? What I would do is to re-calibrate your Tx throttle to the ESC.

"R.I.P Roman" Citizen 0094 in the Nation

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
12-19-2011 02:02 AM  5 years agoPost 6
rlmarch

rrApprentice

Titusville, Florida,US

My Posts: All  Forum  Topic

Today, I tried swopping to the unused contacts on the convertor. Still same issue. Im about ready to try the steve convertor from wowhobbies.
Also, just so others know about clubheli. They dont return emails. Once you buy their stuff. Its yours.. No support.

Mr Dan,
What is the proper technique for setting the endpoints for the XP-7A esc. Its currently connected to the 3&1 and the convertor.

Thanks for the help
robert

PM  EMAIL  Attn:RR
WATCH
 1 page 813 views POST REPLY
Scorpion Power Scorpion Power
Helicopter
e-
Blade
Blade mCPX › Having trouble with the clubheli bl conversion for mcpx
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 4  Topic Subscribe

Wednesday, September 20 - 10:39 pm - Copyright © 2000-2017 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online