RunRyder RC
 2  Topic Subscribe
WATCH
 1 page 470 views
Scorpion Power Scorpion Power
HelicopterRadio - Servo - Gyro - Gov - Batt › Now onto 6V could the switch be undersized (TM1000​giving some concerning info)
12-13-2011 10:29 PM  5 years agoPost 1
taxus812

rrApprentice

Conecticut - USA

My Posts: All  Forum  Topic

Alhight all the servos are installed, The stepdown for the OLD gryo is in place and the voltage requlator is bumped up to 6v. The Fromco Battery is fully charged.

Flew a great flight no issues (holds,fades etc). reviewing my TM1000 floght log I see a minimum Voltage of 3.7V (Holy Poop batman !!!!).

I decided to test the system on the bench. I load the the servos up (physicaly putting pressure on them) to test the draw on the system I cant pull the system down past 5.3v. I have three volt meters to validate (GV-1 , External meter and TM1000). I never once seen the votage go below 5.3.

I flip over to the log and see 4.2V

Next test
I just restart the system with no load verify the current voltage (6.0v) it states the minimum was 3.6V.

Whats up with that ?

I speculating that the 3.6V was a quick blip in voltage. I dont like blips.

Could it be the 22g wire in power switch (generic one that comes with the Heli Kit)is forcing a volatge drops?

Could the TM1000 be to sensitive ?

Thoughts ?

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
12-14-2011 04:25 AM  5 years agoPost 2
Four Stroker

rrElite Veteran

Atlanta

My Posts: All  Forum  Topic

VOM's give an average voltage over some time frame - maybe 100 milliseconds. An A/D can get a very quick sample, 1 ms is just a 1000 Hz which is dog slow. Your voltage regulator is probably crap. Try the whole thing with a 4 or 5 cell NiCD pack and no regulator.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
12-14-2011 02:23 PM  5 years agoPost 3
cbflys

rrVeteran

Nesconset, NY - USA

My Posts: All  Forum  Topic

I agree with Four Stroker, your regulator is probably not responding fast enough to the the demand.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
12-14-2011 07:41 PM  5 years agoPost 4
taxus812

rrApprentice

Conecticut - USA

My Posts: All  Forum  Topic

I used some of your advice.

I decided to pull the switch out and plug the reg directly into the reciever. (My switch is on the output side of the Saraha Regulator).

HUGE diffrence.

With the switch in the circuit I could get lowpoints of 4.8 by loading servos and cycling. Pluged directly into the Reciever I could only get 5.9 (loading servos by hand and cycling all controls).

I put the switch in and pulled it out several times to make sure.

I have to flight test but I think it may be solved.

Other thing I discoverd is I was using a Y adaptor so I could share data and power without using up a reciever ch. although not as significant it also showed a voltage drop. (about .2 volts)

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
12-14-2011 08:36 PM  5 years agoPost 5
Four Stroker

rrElite Veteran

Atlanta

My Posts: All  Forum  Topic

I have measured servo extensions with a 1 volt drop at a mere 1 amp load - rarely. Some crimps are not very good. Start simple and add more crap.

I have a Fromeco Sahara and it is a good regulator. You can easily rewire it with larger wire.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 470 views
Scorpion Power Scorpion Power
HelicopterRadio - Servo - Gyro - Gov - Batt › Now onto 6V could the switch be undersized (TM1000​giving some concerning info)
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 2  Topic Subscribe

Wednesday, November 22 - 6:36 pm - Copyright © 2000-2017 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online