RunRyder RC
 4  Topic Subscribe
WATCH
 1 page 932 views
Scorpion Power Scorpion Power
Helicopter
e-
Blade
Blade mCPX › Problem with swash control from spool up?
11-29-2011 09:46 PM  5 years agoPost 1
1drummer

rrApprentice

Brookhaven, MS USA

My Posts: All  Forum  Topic

I just bought this little guy and it flew great out of the box. Well, I got it out and was going to show a fellow flyer how well it flew, set it on the floor to spool up and it spun up and just flopped over as if the controls were backward. I inspected the helicopter, turned the trans back on, plugged the battery in and set it down and waited for the solid light. Got it, spooled up same thing. I held it in my hand and spooled it up and noticed the throttle works fine, but the right stick is not working the swash as it normally does, it was acting as if it had a mind of its own, even though the left stick seemed to be working ok.

Any ideas?

Richard

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
11-29-2011 10:10 PM  5 years agoPost 2
MichiganFlyer

rrElite Veteran

Lansing,MI

My Posts: All  Forum  Topic

What controller are you using? It may be binding in computer mode if you have a non computer radio. I'll dig up the info for you on rebinding in non computer mode.

Friends don't encourage friends to fly helis! It can cause part shortages.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
11-29-2011 10:14 PM  5 years agoPost 3
MichiganFlyer

rrElite Veteran

Lansing,MI

My Posts: All  Forum  Topic

Here is the thread.

https://rc.runryder.com/helicopter/t636908p1/

Friends don't encourage friends to fly helis! It can cause part shortages.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
11-29-2011 10:22 PM  5 years agoPost 4
1drummer

rrApprentice

Brookhaven, MS USA

My Posts: All  Forum  Topic

I am using the controller that came with it, the DX4e.

Thanks

Richard

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
11-29-2011 10:29 PM  5 years agoPost 5
MichiganFlyer

rrElite Veteran

Lansing,MI

My Posts: All  Forum  Topic

My sons has to be rebound every so often too. Just follow the intructions in the thread. Let me know if it corrects the issue you are having?

Friends don't encourage friends to fly helis! It can cause part shortages.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
11-30-2011 02:37 AM  5 years agoPost 6
new450guy

rrNovice

evansville, Indiana,​USA

My Posts: All  Forum  Topic

Had the same problem. It's in computer radio mode. Just re-bind it.

PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
11-30-2011 02:52 PM  5 years agoPost 7
1drummer

rrApprentice

Brookhaven, MS USA

My Posts: All  Forum  Topic

Man, when I finally figured out the bind sequence, it worked like a charm..... Flies great again.
I appreciate all of the advise guys.

BTW, does it have to be rebound frequently if you bind it to a 9503?

Richard

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
11-30-2011 09:39 PM  5 years agoPost 8
MichiganFlyer

rrElite Veteran

Lansing,MI

My Posts: All  Forum  Topic

You never have to rebind when you are using a computer radio. It is just the noncomputer radios this issue occurs with.

Friends don't encourage friends to fly helis! It can cause part shortages.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
11-30-2011 09:43 PM  5 years agoPost 9
1drummer

rrApprentice

Brookhaven, MS USA

My Posts: All  Forum  Topic

Thanks for all the help.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
11-30-2011 09:47 PM  5 years agoPost 10
MichiganFlyer

rrElite Veteran

Lansing,MI

My Posts: All  Forum  Topic

No problem! I'm glad I could help. Happy flying!

Friends don't encourage friends to fly helis! It can cause part shortages.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 932 views
Scorpion Power Scorpion Power
Helicopter
e-
Blade
Blade mCPX › Problem with swash control from spool up?
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 4  Topic Subscribe

Thursday, November 23 - 1:05 pm - Copyright © 2000-2017 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online