RunRyder RC
 3  Topic Subscribe
WATCH
 1 page 343 views POST REPLY
Scorpion Power Scorpion Power
HelicopterMain Discussion › 401 with a 9255
09-02-2009 11:36 PM  8 years agoPost 1
RESQMAN911

rrNovice

Canton, GA

My Posts: All  Forum  Topic

Hey guys I have a quick question maybe someone can answer.

I was having tail issues with my 500 today and in-order to rule out the gyro that I had in it (601) I swapped it out with a 401 I had, unfortunately the only servo I had that would work with a 401 was a 9255.

So I install the gyro and servo and fly the heli, it flys perfect, tail is locked in, I'm really happy cause I have fixed the problem, but when I land I feel the 9255 that I had on the tail and it is really hot? I dont know why, is this a compatability issue or a servo issue?

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
09-02-2009 11:42 PM  8 years agoPost 2
heliaddiction

rrNovice

tenn

My Posts: All  Forum  Topic

i think it ha something to do with frame rate something along this line i belive but hey i have been wrong before.

Failing to prepare is prepareing to fail.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
09-03-2009 04:06 AM  8 years agoPost 3
gorn

rrElite Veteran

Western Australia

My Posts: All  Forum  Topic

that servo is way too slow for the tail, ytou have it working too hard is all.
From memory it has a 4.8v speed of about .17, far too slow for the tail.

For the love of the hobby

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 343 views POST REPLY
Scorpion Power Scorpion Power
HelicopterMain Discussion › 401 with a 9255
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 3  Topic Subscribe

Sunday, October 22 - 11:12 am - Copyright © 2000-2017 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online