RunRyder RC
 2  Topic Subscribe
WATCH
 1 page 585 views POST REPLY
Scorpion Power Scorpion Power
HelicopterRadio - Servo - Gyro - Gov - Batt › Is my new ATG broken? (SOLVED)
09-15-2007 12:08 PM  10 years agoPost 1
MrMel

rrProfessor

Gotland

My Posts: All  Forum  Topic

Ive got a new out of the box ATG v2.

Problem is that as soon as ATG is disabled, either by low throttle or by a switch, throttle servo wont move anymore. (with green light on, servo moves as it should)
Alas nor will the throttle hold or throttle cut work either.

Is there some trick to it with the new v2? (I have an v1 on another machine which works just fine), or is it plain and simple broken (throttle servo passthrough not working)?

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
09-16-2007 05:33 AM  10 years agoPost 2
Sky Dancer

rrVeteran

Bryan, Texas

My Posts: All  Forum  Topic

ATG Problems?

When you raise your throttle (engine off) above 1/4 stick you should see the ATG light shine green. If not, you might try resetting your Throttle Low and Throttle High settings, and then recheck your gear ratio and RPM settings. Remember, this is all done with your AUX channel set to 100%.

Also, when your magnet is lined up with the sensor you should see the ATG light shine red.... Hope this helps.

Keep up your rotor speed !

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
09-16-2007 09:27 AM  10 years agoPost 3
MrMel

rrProfessor

Gotland

My Posts: All  Forum  Topic

Mmm, not exactly what I asked about.

So again:I know how to set it up, just that when governor is disabled the throttle servo does not move, at all.

In other words, if I started the heli it would run with 35% throttle and lowering the stick would not help nor throttle hold or throttle cut.

Anyone else seen this behaivor?

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
09-16-2007 11:41 AM  10 years agoPost 4
inkspot1967

rrProfessor

Cranston Ri

My Posts: All  Forum  Topic

its sounds odd to me. did you pm buzzin brian here on rr he's tech help at cye

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
09-16-2007 01:24 PM  10 years agoPost 5
MrMel

rrProfessor

Gotland

My Posts: All  Forum  Topic

Thanks for that tip! will do.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
09-16-2007 10:26 PM  10 years agoPost 6
MrMel

rrProfessor

Gotland

My Posts: All  Forum  Topic

Update: Its the AR9000 receiver, switching to AR7000 works.

Why: Have not a clue... but CYE told me there was issues with spektrum, thats why I tried..

Edit:

Of course, when doing a search for ATG and AR9000 I came up with the answer...
http://www.runryder.com/helicopter/t359280p1/

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
WATCH
 1 page 585 views POST REPLY
Scorpion Power Scorpion Power
HelicopterRadio - Servo - Gyro - Gov - Batt › Is my new ATG broken? (SOLVED)
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 2  Topic Subscribe

Monday, September 25 - 9:11 am - Copyright © 2000-2017 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online