RunRyder RC
 0  Topic Subscribe
WATCH
 1 page 388 views
Scorpion Power Scorpion Power
HelicopterRadio - Servo - Gyro - Gov - Batt › TP 1010C charging issues
09-14-2007 05:41 PM  10 years agoPost 1
jamonmodels

rrApprentice

Bay Area

My Posts: All  Forum  Topic

I have a problem charging one of my Thunder Power Battery. I have a 2200-4SX and when I charge it with your TP-1010c and TP-210V the charger says wrong polarity. How can this be when I'm able to charge with a ASTO LITH charge using the TP-210V. I have another 2200 and it charges fine on both.

YES I'm a Heli addict

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
09-14-2007 06:40 PM  10 years agoPost 2
LJS

rrKey Veteran

Minnesota, USA

My Posts: All  Forum  Topic

Usually when it says wrong polarity it is that you are trying to charge a battery that is already charged.

LJS

Logo 600 VBar, 10S
TRex 600E VBar, 8S
Logo 500 VBar, 6S
TRex 600ESP, 6S

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
09-14-2007 07:01 PM  10 years agoPost 3
Carey

rrVeteran

Allentown USA

My Posts: All  Forum  Topic

Seen that error plenty

Whats the voltage on the pack? I have seen it when the pack is fully charged and additionally when each cell is below 3.3v

If you cannot get the voltage up using recovery mode, you can try to balance the low pack with a normal pack. Works for me, just use a volt meter to monitor the transfer. Should take under 60 secs.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
09-14-2007 09:17 PM  10 years agoPost 4
jamonmodels

rrApprentice

Bay Area

My Posts: All  Forum  Topic

I will verify the voltage on the battery. Much appreciated for the feed back LJS and Carey

YES I'm a Heli addict

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 388 views
Scorpion Power Scorpion Power
HelicopterRadio - Servo - Gyro - Gov - Batt › TP 1010C charging issues
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 0  Topic Subscribe

Thursday, November 23 - 4:56 pm - Copyright © 2000-2017 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online