RunRyder RC
 2  Topic Subscribe
WATCH
 2 pages [ <<    <     1     ( 2 )    >    >> ] 902 views
Helicopter
e-
Align
Other › My ESC/Motor wont work
01-27-2007 01:06 AM  10 years agoPost 21
jphilli

rrKey Veteran

Atlanta, Ga.

My Posts: All  Forum  Topic

It's gotta be the ESC. I took the shrink wrap off and all connections are soldered perfectly. The connections from the ESC have no voltage at all.

PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
01-27-2007 01:23 AM  10 years agoPost 22
eyeflyhelis

rrElite Veteran

charlotte nc

My Posts: All  Forum  Topic

did you try a new batt?
did you try to reset your ESC settings?

only you have the power to make no difference!

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-27-2007 01:26 AM  10 years agoPost 23
slider46

rrProfessor

Ocala Florida

My Posts: All  Forum  Topic

You don't have a switch for idleup or t hold on do you? Also your throttle travel should be 0-100 not 100-150....

Tom..... No "D" flying....

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-27-2007 01:28 AM  10 years agoPost 24
VKGT

rrElite Veteran

Sanford, NC

My Posts: All  Forum  Topic

Like mentioned, check your throttle travel and trim to make sure that you are able to get ZERO throttle when the stick is all the way down. If the ESC is working properly it will beep and arm.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-27-2007 01:42 AM  10 years agoPost 25
electriciancarl

rrVeteran

East Mesa Az.

My Posts: All  Forum  Topic

The Align esc will beep upon power up under any radio settings / condition. If you have voltage to the ESC and no beeps it's probably bad. Not the first one I've heard of.

Treat me good, I'll treat you better. Treat me bad, I'll treat you worse.

PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
01-27-2007 01:56 AM  10 years agoPost 26
leslie

rrKey Veteran

Hollis, NH - USA

My Posts: All  Forum  Topic

Hi all,

You might try lowering your thottle trim a couple % below 0. I seem to recall having to do this to get my ESC to arm.

Just a thought, before trashing it.

Cheers,
Leslie

Protecting those who protect us

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
01-28-2007 09:55 PM  10 years agoPost 27
jphilli

rrKey Veteran

Atlanta, Ga.

My Posts: All  Forum  Topic

it ended up being a bad ESC. I went out today and got a phoenix 35. Thanks for all the help!

PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
01-28-2007 10:35 PM  10 years agoPost 28
murp

rrApprentice

Nova Scotia, Canada

My Posts: All  Forum  Topic

Good purchase - did you also get the USB programmer - if so, I would recommend you update to the latest firmware, more features and the governor mode works great!

PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
01-28-2007 10:59 PM  10 years agoPost 29
jphilli

rrKey Veteran

Atlanta, Ga.

My Posts: All  Forum  Topic

I was just reading some earlier posts where you had described how to properly operate the governor. I will have to go back and get that.

PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
01-28-2007 11:19 PM  10 years agoPost 30
murp

rrApprentice

Nova Scotia, Canada

My Posts: All  Forum  Topic

If you need any help just let me know - I run the CC ESC in gov mode with the 430L. The CC website duscusses how to set it up in good detail too. Enjoy your new ESC!

PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
WATCH
 2 pages [ <<    <     1     ( 2 )    >    >> ] 902 views
Helicopter
e-
Align
Other › My ESC/Motor wont work
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 2  Topic Subscribe

Monday, December 11 - 7:10 pm - Copyright © 2000-2017 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online