RunRyder RC
 1  Topic Subscribe
WATCH
 1 page 458 views POST REPLY
Helicopter
e-
Blade
Other › Weird glitch
11-25-2006 09:51 PM  11 years agoPost 1
venturousviking

rrNovice

Clarksville, Tennessee

My Posts: All  Forum  Topic

When I first plug in my battery all of the servo arms immediately go to endpoints and stay... But the receiver still goes through the normal startup and gives me a green go.... I think it might be my transmitter but I'm not sure. Has this happened to anyone? This is the Blade CP..

Now if I let it rest a few days all will be normal. I will fly it for about 10 or 15 minutes then it will just stop and fall out of the sky...

I don't know...kinda strange to me

Mike

Be nice to your relatives, because when they die they may leave you money.

PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
11-25-2006 10:28 PM  11 years agoPost 2
stickyfox

rrKey Veteran

Rochester, NY - US

My Posts: All  Forum  Topic

Has it been crashed recently? And are you saying that the problem comes and goes? Plugging the servos in backwards can also cause the servos to pin like this, but I doubt this is the problem if they sometimes work.

-fox

PM  EMAIL  HOMEPAGE  Attn:RR  Quote
11-25-2006 10:56 PM  11 years agoPost 3
venturousviking

rrNovice

Clarksville, Tennessee

My Posts: All  Forum  Topic

I've crashed it a few times....never anything serious though.. The most expensive part I've replaced would have been the blades.. The connections are all in correctly. I've checked and double checked them. It's almost like I'm getting interference or something. I know I'm not going to put any more money into it. I will probably just tear it down and use the parts for other projects.

Mike

Be nice to your relatives, because when they die they may leave you money.

PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
11-25-2006 11:26 PM  11 years agoPost 4
Gino CP

rrKey Veteran

Philippines

My Posts: All  Forum  Topic

Plug servos one at a time and test. As soon as glitch comes out, you've spotted the offending servo.

Also check your crystal seating.

PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
11-26-2006 12:25 AM  11 years agoPost 5
venturousviking

rrNovice

Clarksville, Tennessee

My Posts: All  Forum  Topic

I will give that a try Gino and let ya know how it goes....

Mike

Be nice to your relatives, because when they die they may leave you money.

PM  EMAIL  Attn:RR  Quote
11-26-2006 02:54 PM  11 years agoPost 6
stickyfox

rrKey Veteran

Rochester, NY - US

My Posts: All  Forum  Topic

Someone else on here had a weird servo glitch that may have been due to blown regulators in the 4/1. If you have a voltmeter, you can check the voltage at the servo terminals (red and black wires). It should be 5V and not significantly higher or lower.

-fox

PM  EMAIL  HOMEPAGE  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 458 views POST REPLY
Helicopter
e-
Blade
Other › Weird glitch
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 1  Topic Subscribe

Friday, January 19 - 11:50 am - Copyright © 2000-2017 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online