RunRyder RC
 1  Topic Subscribe
WATCH
 1 page 508 views
HelicopterRadio - Servo - Gyro - Gov - Batt › 9C Frustrated-What did I do wrong!
12-03-2005 05:43 PM  12 years agoPost 1
LS1Heli

rrApprentice

Darien, Illinois

My Posts: All  Forum  Topic

Guys,
I went to start up my Raptor 90 today and (bare with me-not to radio savy) I think I messed some programming up. Has to do with the throttle and collective...when I turn the the heli on both the throttle and collective servos are off center.

I have two models and only thing I can think was I was messing in the wrong model..but I have no idea what I touched. Was messing around with the advanced govenor..I think.

Instead of the collective being 90* at 1/2 like I set it up it is now a 90* at 3/4 stick. And instead of the throttle servo being 90* to the barrel arm at 1/2 stick the servo is now pointing the arm dead center (not offset to left a little for a 90* angle to the barrel).

I am sure it is something small.

On the 9C there are 3 adjustable buttons. I was just messing with the 2 outers ones and it seems the 1st moves collective and the 3rd one moves the throttle...NEVER did that before.

Need some HELP!!

Raptor 90SE

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
12-03-2005 07:38 PM  12 years agoPost 2
V8Buggy (RIP)

rrVeteran

USA

My Posts: All  Forum  Topic

IF it didn't do that before, then they..

were set to "inh". I always run mine inhibited. It's easy to set them to inh.
1) Turn on radio and make sure you are in the correct model.
2) Hold mode button until your in programing mode.
3) Push mode button again to get into advanced programs.
4) Turn big knob until *HOV-THR is high lighted.
5) Push down big knob.
6) Push select button "UP" until MIX> is high lighted.
7) Turn big knob until it is set on INH.
8) Push "END button
9) Repete for *HOV-PIT
10) Repete for *HI/LO-PIT
11) Hit "end until out of program mode.

This will turn off all 3 small knobs (Inhibit)

Hope this helps, if not let me know and I can talk you through it.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
12-03-2005 08:49 PM  12 years agoPost 3
LS1Heli

rrApprentice

Darien, Illinois

My Posts: All  Forum  Topic

Hey, thanks for the response! Yeah that turned them off but the collective and throttle are still all screwed. I have NO idea what I did. Never changed anything mechanically on either one. I did nothing...but obviously I did something. The ATV are all off. It seems like the collective and throttle are in different modes are something.

I am so confused. Mechanically stable around a heli but I have no idea when it comes to this radio stuff.

Any idea what else I could have touched accidentally.

The problem of having two models!

Raptor 90SE

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
12-03-2005 09:09 PM  12 years agoPost 4
V8Buggy (RIP)

rrVeteran

USA

My Posts: All  Forum  Topic

Are you sure they were off, when you..

first set your pitch and throttle curves? If they were on and you set your curves, and now you moved them, this will jack your curves a little. Sounds like you're going to need to reset your curves. Or maybe you inadvertently changed them thinking you were in the other model. Lastly your mode / idle switch is in the correct position? Throttle hold switch in the correct position? I know this sounds a little basic, but it usualy is. I changed a throttle servo once because it just wouldn't move. The new one wouldn't either. Until I turned off throttle hold. DUH

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 508 views
HelicopterRadio - Servo - Gyro - Gov - Batt › 9C Frustrated-What did I do wrong!
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 1  Topic Subscribe

Monday, December 11 - 2:22 am - Copyright © 2000-2017 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online