RunRyder RC
 5  Topic Subscribe
WATCH
 1 page 593 views
Helicopter
e-
Align
Other › T-Rex Tracking
11-28-2005 07:35 AM  12 years agoPost 1
AussiJohn

rrApprentice

Perth Western Australia

My Posts: All  Forum  Topic

Hi guys, my first T-Rex 450xl Combo. ( I have 4 other helis )

My prob is blade tracking ??? My first flight was good and all tracked ok.

Second flight bad No matter what I do to linkages I can not get blades to track. I am talking a good 1/2 inch out!!

And the Blade grips can move in and out and do not seem to be very stiff ???. I have dine a quick search but can not seem to fid my way around.
Any help much appreciated Ta

John

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
11-28-2005 07:54 AM  12 years agoPost 2
Saint728

rrProfessor

Honolulu, Hawaii

My Posts: All  Forum  Topic

Something is wrong if you can move your blade grips in and out?

Take Care,
Cheers, Patrick

Check the hotties in my Gallery
http://rc.runryder.com/helicopter/gallery/9019/?all=photo

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR  Quote
11-28-2005 10:43 AM  12 years agoPost 3
Jim-bob

rrApprentice

Little Hocking OH USA

My Posts: All  Forum  Topic

I am having the same problem but only with a set of Align 325 carbon blades. If I put the woodies back on everything stays in track. It also seems to be a little rpm dependent. Like the carbon blades are flexing differently.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
11-28-2005 05:25 PM  12 years agoPost 4
jfint

rrApprentice

Simi Valley, CA

My Posts: All  Forum  Topic

check your screws, the only time I had this trouble with my trex it was because a ball link was coming loose, allowing one blade to move farther than the other.

PM  EMAIL  HOMEPAGE  Attn:RR  Quote
11-28-2005 05:44 PM  12 years agoPost 5
Harv

rrNovice

Saskatchewan

My Posts: All  Forum  Topic

Check the swash also. If it's starting to come apart the tracking will go south.

--------------------------------------
This Space For Rent

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
11-28-2005 07:30 PM  12 years agoPost 6
Kiwi King

rrApprentice

Next to the water heater, behind the trash can.

My Posts: All  Forum  Topic

I had the same thing happen to me. Maybe double check those little screws that go into the spindle. The first time I spooled it up, it was fine, the next time it wasn't. After I tightened the screws down, it was fine.

Kiwi King

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR  Quote
WATCH
 1 page 593 views
Helicopter
e-
Align
Other › T-Rex Tracking
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 5  Topic Subscribe

Tuesday, December 12 - 10:34 am - Copyright © 2000-2017 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online