RunRyder RC
 18  Topic Subscribe
WATCH
 3 pages [ <<    <     1      2     ( 3 )    >    >> ] 13103 views POST REPLY
ProModeler Scorpion Power
HelicopterAerial Photography and Video › IR Flight Stabilizer - A Better Alternative
03-08-2006 01:04 AM  11 years agoPost 41
crazzyjoe

Veteran

Grande Prairie Alberta (Where it's very slipp

My Posts: All  Forum  Topic

Can someone PLEASE tell me what the wire configuration is ie:roll,nick etc..

I'm having trouble getting mine to work and i just want to make sure that the wires are right.

Joe

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
03-08-2006 01:22 AM  11 years agoPost 42
clay454

Senior Heliman

Ohio

My Posts: All  Forum  Topic

I was refering to the FMA NO-Pilot.

clay

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR
03-08-2006 01:29 AM  11 years agoPost 43
Stet

Elite Veteran

Key Largo FL

My Posts: All  Forum  Topic

nick is elevator, roll is aileron

make sure you get the polarity right on the control module, the diagram is on the front of the instructions only

I had problems setting up the 3 point ccpm, so I tried different selections until the swash moved as it should

keepin' it real

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
03-08-2006 01:39 AM  11 years agoPost 44
crazzyjoe

Veteran

Grande Prairie Alberta (Where it's very slipp

My Posts: All  Forum  Topic

Stet Thanks for the help.

I have it hooked the way you said but my roll2 servo don't move. The other 2 look like they are moving the right way but when I plug the roll2 in the Aux1 port the servo is dead i can turn the servo while the power is on. It's like the servo is getting no power but when I plug the roll2 some where else the servo moves. I don't understand this.
P Gasser 120 deg
Joe

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
03-08-2006 01:44 AM  11 years agoPost 45
Stet

Elite Veteran

Key Largo FL

My Posts: All  Forum  Topic

does it move when you move collective?

the system hijacks the servo configuration, so if another unexpected function like collective moves it then you are off to a good start

plug it in exactly as shown in the diagrame, then try all functions, ail,ele,col. If they all move, then it is a matter of doing the setup to get the right thing to move the right servos. Double check your plugs. I plugged in exactly as stated in the instructions and it worked fine. One nick, one roll, and one roll2

keepin' it real

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
03-08-2006 01:50 AM  11 years agoPost 46
crazzyjoe

Veteran

Grande Prairie Alberta (Where it's very slipp

My Posts: All  Forum  Topic

No i does not move at all The roll2 has only one wire on it for some reason i doesn't want to work in the aux1. If I move it to the elev or ail the servo works but then the other two are all over the place and i have been trying to program them for 6 hours now. The instructions i have do not show elev, ail or pitch. The instruction could be more detailed.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
03-08-2006 02:50 AM  11 years agoPost 47
HS10

Senior Heliman

Elk River, MN

My Posts: All  Forum  Topic

Hi Folks...

I had some issues with the instructions also, so I made up a referrence sheet...

I am not an expert, so an accuracy check would be in order before use... Hope it helps...

http://www.runryder.com/helicopter/...mary_Sheet_.doc

Stet's information has been very helpful... Adjusting sense to 30% made a major difference!!! Everything functions well...

The procedure for servo reverse seems to be "hit-and-miss"... You keep fooling around with it then it just works, but it work very well...

Logo 14/24 (Agusta 109A-MKII) (MH-6 Little Bird) (OH-58A) Navy - Retired

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
03-08-2006 03:08 AM  11 years agoPost 48
crazzyjoe

Veteran

Grande Prairie Alberta (Where it's very slipp

My Posts: All  Forum  Topic

Thanks i will print it out. I still don't understand why it just causes the servo's to go beyond there travel and bind up and not move.

Where do you have your roll and roll2 pluged in?

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
03-08-2006 09:45 AM  11 years agoPost 49
Lorents

Elite Veteran

Oslo, Norway

My Posts: All  Forum  Topic

Great job HS!
Just received a General Lazer yesterday for my Logo 14.

Would be nice with a step by step explanation for the servo reversing setup, but I guess trial and error is the thing here



What comes around goes around.

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR
03-08-2006 01:37 PM  11 years agoPost 50
crazzyjoe

Veteran

Grande Prairie Alberta (Where it's very slipp

My Posts: All  Forum  Topic

Lorents, Is you logo 3 servo ccpm?? Let me know how it works i can't get the roll2 output to work right.

Joe

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
03-08-2006 01:43 PM  11 years agoPost 51
Lorents

Elite Veteran

Oslo, Norway

My Posts: All  Forum  Topic

Sure, I'll let you know. It may take a day or two until I get it hooked up, but will PM you right away.

Stet's Eolo is also 3 servo eCCPM, so if he didnt have any problems you should not either. Maybe it is something wrong with your unit?



What comes around goes around.

PM  EMAIL  HOMEPAGE  GALLERY  Attn:RR
03-08-2006 03:43 PM  11 years agoPost 52
Torsten

Key Veteran

Germany

My Posts: All  Forum  Topic

i have a logo 20 with 3 ccpm and general laser 3d.

took me about two hours to figure it out.

it´s been a while, but if i remember right i just switched a few cables back and forth and i think i had to change the ccom mix from + to -

t

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
03-09-2006 06:21 PM  11 years agoPost 53
crazzyjoe

Veteran

Grande Prairie Alberta (Where it's very slipp

My Posts: All  Forum  Topic

well I emailed Robbe and no reply. I still can't get it stablilzer to work. As soon as the sens wire is pluged in the gear channel the unit stops controlling the roll2 servo. I tried at 0, +35, 100,-100 makes no difference,there is no mixing active. If I unplug the sens wire it seems to work but it's on all the time and can't turn it off. I tried a different port on the receiver and still the same thing. I can't get any help from Robbe at all via email maybe I should call them up in Germany. The place where I bought it from knows nothing about it and will not exchange it or give me a refund. I guess that what you get when you buy somthing from overseas your on your own.

Doe's anyone know anybody or anyplace that would have some info on these units??

I'm so frustrated my wife said just step on it!! but at just over $400.00can i would hate to do that.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
03-09-2006 06:24 PM  11 years agoPost 54
Stet

Elite Veteran

Key Largo FL

My Posts: All  Forum  Topic

You will get it resolved, Robbe is slow but their responses are good.

keepin' it real

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
03-09-2006 06:26 PM  11 years agoPost 55
crazzyjoe

Veteran

Grande Prairie Alberta (Where it's very slipp

My Posts: All  Forum  Topic

Thanks, I will be checking my email often.

Joe

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
03-10-2006 03:21 AM  11 years agoPost 56
HS10

Senior Heliman

Elk River, MN

My Posts: All  Forum  Topic

Hi crazzyjoe...

Hang in there and don't give up...

Once you get the stablizer working properly, it is amazing how well it work... It is good technology...

Email Ivan at Gneral Laser... I had a question and he got back to me very fast...

general-laser@chello.at

I am woking on a summary sheet that will help with the servo process...

Logo 14/24 (Agusta 109A-MKII) (MH-6 Little Bird) (OH-58A) Navy - Retired

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
03-10-2006 04:05 AM  11 years agoPost 57
crazzyjoe

Veteran

Grande Prairie Alberta (Where it's very slipp

My Posts: All  Forum  Topic

HS10,

I can get all the servo to work but when I plug in the sens wire it go nuts. The sens is on the gear channel -100,0,+30. When i plug in the sens wire I lose all control of the roll2 servo. When the sens is unpluged all the servos move right but then the 3d can not be turned off. There is no mixing, I tried other aux ports for the sens and it's the same thing. It like the what ever servo I put on the roll2 channel seems just to chatter back and forth with no contol at all.

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
03-10-2006 07:05 AM  11 years agoPost 58
Stet

Elite Veteran

Key Largo FL

My Posts: All  Forum  Topic

review how I set my sense channel using the gyro sense menu (which value assigned to normal and which to avcs). Sounds like it might be that you have the sides reversed so that you are getting 100% gain on the flight (non calibrating) side. Just a guess. You could switch your values to check this theory.

keepin' it real

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
03-10-2006 12:46 PM  11 years agoPost 59
crazzyjoe

Veteran

Grande Prairie Alberta (Where it's very slipp

My Posts: All  Forum  Topic

I tried to reverse the values Neg to Pos/ Pos to neg Still behaves the same

Damn I'm ...... I better not type it.

Thanks for the idea Stet.

Joe

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
03-11-2006 03:42 AM  11 years agoPost 60
modifyit15

Veteran

Spartanburg, SC

My Posts: All  Forum  Topic

I cant read the web site

is that Jody At (HCS)Heli Cam Solutions?
for an american source?

Fly 60% take heli home Fly 150% take parts home

PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
WATCH
 3 pages [ <<    <     1      2     ( 3 )    >    >> ] 13103 views POST REPLY
ProModeler Scorpion Power
HelicopterAerial Photography and Video › IR Flight Stabilizer - A Better Alternative
 Print TOPIC  Make Suggestion 

 18  Topic Subscribe

Saturday, August 19 - 4:06 pm - Copyright © 2000-2017 RunRyder   EMAILEnable Cookies

Login Here
 New Subscriptions 
 Buddies Online