RunRyder RC
 3  Topic Subscribe
WATCH  1 page 192 views POST REPLY
ProModeler Scorpion Power
rowdog_14

Senior Heliman

Marietta, GA

My Posts: All  Forum  Topic

Was out hovering and the piston on my OS hyper chipped and stalled the engine. Never had this happen before. Was used on a heli I purchased. Will get a new piston or might just get a whole new one. Engine was running great even though I had it a little rich.

01-07-2017 09:19 PM
PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
JuanRodriguez

Elite Veteran

The Villages, Florida

My Posts: All  Forum  Topic

Most likely run lean at some point....

Been there, done that and old enough to know better.....

01-07-2017 11:15 PM
PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
heli4fun

New Heliman

Northern,Ca USA

My Posts: All  Forum  Topic

Not most likely....Definitely a lean run.
your piston sleeve is worth inspecting too along with the head for any pitting from the chip.

01-08-2017 07:50 AM
PM  EMAIL  Attn:RR
rowdog_14

Senior Heliman

Marietta, GA

My Posts: All  Forum  Topic

Ok, must have been from the prior owner and finally fully broke on me. This thing was set to rich after I got it from him. I had set everything to factory. Sucks, risk you take with used stuff, but will say this is the first crapped used engine since I got into the RC hobby back in the early 2000.

Thanks for the input guys. There is a guy locally with a brand new for a little less than retail price.

01-08-2017 12:27 PM
PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
JuanRodriguez

Elite Veteran

The Villages, Florida

My Posts: All  Forum  Topic

Here's a couple of recent classifieds....

http://rc.runryder.com/helicopter/s...per&f=GCO&so=-1

Been there, done that and old enough to know better.....

01-08-2017 01:13 PM
PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
WATCH  1 page 192 views POST REPLY
ProModeler Scorpion Power
 Print TOPIC Advertisers 

 3  Topic Subscribe

Thursday, January 19 - 4:52 pm - Copyright © 2000-2017 RunRyder   EMAILEnable Cookies