RunRyder RC
 1  Topic Subscribe
WATCH  1 page 168 views POST REPLY
ProModeler Scorpion Power
Kiwi Raptor

Senior Heliman

Nelson New Zealand

My Posts: All  Forum  Topic

I am using an Align sensor on my Trex 700. The Vortex instructions state that the align sensor uses red wire for negative and black for positive. With this in mind when fitting a new plug I reversed the connections putting the red wire to the negative pin and the black wire to the signal pin. Is this correct? Also there are 2 magnets on the bell housing - one north up and the other south up. Do I tell the Spartan set up there are one or two magnets? I hope someone can help as at the moment the governor is not working

T Rex 700 T Rex 600 Mini Titan
Kiwi's can fly

07-10-2016 09:41 AM
PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
Kiwi Raptor

Senior Heliman

Nelson New Zealand

My Posts: All  Forum  Topic

One further question: I am using a computer and the spartan suite( don't have a data pod) Does the spartan suite show anywhere that the sensor is picking up the magnet?

T Rex 700 T Rex 600 Mini Titan
Kiwi's can fly

07-10-2016 10:48 AM
PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
Russell Bear

Senior Heliman

League City, Texas USA

My Posts: All  Forum  Topic

There are other posts on the wiring orientation, sorry don't recall the specifics on the wiring. But on the sensor, tell the Spartan it only has one magnet. I made the same mistake, after changing to one it works perfect.

Citizen #705

07-10-2016 12:33 PM
PM  EMAIL  GALLERY  Attn:RR
WATCH  1 page 168 views POST REPLY
AlignRC Thunder Power RC
 Print TOPIC Advertisers 

 1  Topic Subscribe

Monday, December 5 - 12:30 pm - Copyright © 2000-2016 RunRyder   EMAILEnable Cookies